Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen erkänner medverkan i spelkupp

Ingen av de sju misstänkta i den norska matchfixningshärvan erkände sig skyldiga till brott när rättegången startade i Oslo. Två av dem är svenska fotbollsspelare.

Dessutom är en 43-årig svensk och en 33-åring som är uppväxt i Sverige misstänkta för att ha legat bakom respektive medverkat i spelkuppen.

De två svenska fotbollsspelarna, båda 27 år gamla, misstänks ha varit med om att rigga två fotbollsmatcher i norska division 2 under sommaren 2012. Follo ledde sin match borta mot Östsiden med 3—0 men förlorade med 3—4. Den andra misstänkta matchen var Askers 1—7-förlust mot Frigg.

En av svenskarna spelar i dag i en mellansvensk klubb, den andre är verksam som spelande tränare i en norsk division 4-klubb.

Åklagaren Asbjörg Lykkjen har bevis för att 43-åringen och 33-åringen spelat för 79 500 norska kronor och fått 340 000 kronor i vinst. Under den första rättegångsdagen i tingsrätten i Oslo säger 33-åringens försvarsadvokat, enligt Dagens Nyheter att han spelat på matcherna, men att 33-åringen inte haft anledning att tro att det handlat om matchfixning.

Åklagaren säger att den mobiltelefonsinspelning som hon har tillgång till bevisar att det handlar om matchfixning.

22 personer har varit misstänkta i fallet, men det finns bara hållbara bevis för sju av dem.

Fakta: Matchfixningsrättegången

Sju män åtalas vid Oslo tingsrätt för inblandning i matchfixning. Fem är spelare (två av dem svenskar) som misstänks ha riggat två fotbollsmatcher i norska division 2 under sommaren 2012. En svensk man och en man som är uppväxt i Sverige misstänks ha legat bakom respektive medverkat i spelkuppen.

Rättegången startade på tisdagen och ska pågå i tre veckor. Männen åtalas för grov korruption där maxstraffet är tio års fängelse.

Publicerad 2015-03-03 kl 18:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons