Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen finanskris i Elfsborg: Ökar sponsorintäkter 20 procent

Finanskrisen slår mot allsvenskan. Elfsborg känner inte av den.
- Vi har ökat våra intäkter med 20 procent, säger Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg, till fotbollskanalen.se.

Många av de allsvenska klubbarna knäar under finanskrisens effekter och befarar tuffa år. Annat i Elfsborg som storvärvat i form av Martin Ericsson och Ante Covic – och absolut inte märker av minskat intresse.
- Det talas så mycket om att det är kris, så är det absolut inte i Borås, säger Stefan Andreasson som både är sportchef och klubbchef i Elfsborg.

- Vi har ökat våra intäkter med 20 procent, från 28 miljoner i fjol till 33 i år och det blir någon miljon till, Vi är stolta över det och att vårt näringsliv verkligen sluter upp bakom Elfsborg, säger Stefan Andreasson.

Vad beror det på att ni gör något få storstadsklubbar klarar?
-
Jag vet inte om det är tuffare i storstäderna med konkurrens från andra verksamheter. Vi kanske har nytta av hela Sjuhärad sluter upp bakom Elfsborg som är hela bygdens angelägenhet.

Blir det tunga nyförvärv nu då? - Nej, det kan man inte lova. Bara för att man säger så här innebär det inte att det finns hur mycket pengar. Vi har en driftsbudget som ligger på noll, och det här är en av grejerna vi kan påverka.

- Men vi har 10 000 i budgeterat publiksnitt och det hänger på så många olika saker om vi ska lyckas med det: laget ska gå bra, vädret ska vara okej och tv ska inte flytta för många matcher.

Hur har ni sålt årskort?
- Vi har ökat med tio procent, vi når 5000 årskort jämfört med 4500 i fjol.

Publicerad 2009-03-27 kl 10:03
Annons
Annons
Annons