POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Ingen i Norrköping som sticker ut"

INFÖR SYRIANSKA-NORRKÖPING:

Medan krisen hänger över Syrianska har Norrköping överraskat positivt. Men trots Norrköpings pangstart och offensiva profilvärvningar ser Syrianska inga spelare värda att se upp med. SYRIANSKA

Preliminär startelva: Dwayne Miller - David Durmaz, Omar Jawo, Erkan Saglik, Ahmet Özdemirok -  Abgar Barsom, Johan Arneng, Isa Demir, Sharbel Touma, Yussuf Saleh - Dinko Felic

Skador/avstängningar:
Robert Massi, Besim Kunic (s), Peter Ijeh, Ivan Ristic, Rabi Elia (a)

Han är formstarkast:
Johan Arneng. Kommer inte att lösa Syrianskas måltorka, men Södertäljeklubbens mittfält har fått en annan stabilitet med Arneng på planen.

Syrianska-citat:

- Det finns ingen spelare i Norrköping som sticker ut, inte som jag lagt märke till iallafall, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

- Men det är ett bra lag, de har gjort det bra hittills och vi har respekt för dem. Vi känner dem sedan tidigare i superettan också.  

- Det känns inte som att det här är något bättre läge att ta tre poäng för oss än i någon annan match. Alla matcher är lika svåra, det finns inga bra eller dåliga
lag i allsvenskan på det sättet. Det är alltid tufft.  

- Jag hoppas att vi kan ta tag i taktpinnen. Vi går alltid för tre poäng och jag tycker att vi har skapat chanser ändå, men det är ju vårat problem hittills: Vi
måste helt enkelt börja göra mål.  

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Petru Racu, Astrit Ajdarevic, Markus Falk-Olander - Christopher Telo, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani

Skador/avstängningar: -

Han är formstarkast: Gunnar Heidar Thorvaldsson. Islänningen jobbar alltid stenhårt för laget och oroar med sina löpningar. Men målmässigt har det tidigare varit tungt för Thorvaldsson, som har stort ansvar för den biten i Norrköping. Två mål senast mot Blåvitt, har det lossnat nu?

Norrköping-citat:

- Det är första gången i år (vi är helt skadefria). Det är väldigt, väldigt sällan det händer, så det är positivt, säger Janne Andersson till Folkbladet.

- Imad Khalili tränar ju bra nu men har varit borta länge och är inte riktigt igång så pass att han är matchmässig. Det tar någon vecka till där tror jag in han är klar. Han får jobba sig igång rejält.

- Abbas Hassan är fit for fight om det är så att jag vill han honom med.

Norrköping har haft svårt att vinna på Södertälje Arena tidigare.

- Jag tror inte på sådant rent generellt utan det är nuet som gäller. Vill man ändå tro på traditioner så kan man ju säga att jag vann (med Örgryte) bägge gångerna jag var i Södertälje förra året, kommenterar Andersson.

- Det som talar för oss är att vi har legat på en ganska jämn och hög nivå de här åtta matcherna med något undantag. Kommer vi upp i den nivån så tror jag att vi har en bra chans mot Syrianska också.
 
- De har spelat ungefär likadant de senaste åren, 4-2-3-1. I grunden är de ganska passningsskickliga och har en tydlig spelidé.

Publicerad 2011-05-21 kl 20:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå