Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen kontinuitet i Blåvitt efter Gunnar Larsson: ”En jobbig period”

Gunnar Larsson

Gunnar Larsson ledde IFK Göteborg i 19 år.
Därefter har klubben haft fyra ordförande på tolv år.
- Det har varit en jobbig period, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

I närmare 30 år har Gunnar Larsson varit aktiv i IFK Göteborg och nu leder klubbens förre ordföranden jakten på en ny ordförande i klubben. Larsson är ordförande i klubbens valberedning och håller som bäst på att ta fram en ersättare till avhopparen Kent Olsson.

- Klart att jag är aktiv och i gång och vi är nu i ett läge där vi har några namn och sedan vill man stämma av dem med referenser hos folk som man känner, säger Gunnar Larsson.

När ska ni vara framme vid en kandidat?

- Man ska inte ge något absolut datum, det är bara dumt, men vi ska vara klara i god tid till klubbens årsmöte (4 mars).

Hur svårt är det att hitta kandidater?

- Jag får en hel del förslag från medlemmar men det är inte alltid att de har tillräckligt med erfarenhet och sedan har vi en del egna namn som vi jobbar med.

Gunnar Larsson blev själv ordförande 1982 och satt sedan kvar som ordförande i 19 år. Efter att Larsson lämnade posten har fyra personer haft uppdraget de senaste tolv åren: Kurt Eliasson, Bengt Halse, Stig Lundström och senast Kent Olsson.

- Det har varit en jobbig period och inte varit någon kontinuitet av olika skäl. Det är ett problem att en del har ansvarsfulla jobb och har svårt att hinna med.

Var det lättare på din tid?

- När jag slutade 2001 fanns det mobiler och mejl men det var inte samma kommunikationsvägar och samma frekvens som det är i dag. Det är mycket tuffare i dag.

Utöver ny ordförande så letar klubben ny klubbdirektör i stället för Seppo Vaihela som lämnade sin post i höstas. Även om det styrelsen som leder rekryteringen av klubbdirektör så ser inte Gunnar Larsson det som negativt att klubben ska tillsätta två poster i princip samtidigt:

- Det är ett tillfälle att vända till något positivt och en möjlighet att få två personer som ser det som kul att jobba ihop.

Stämmer ni av med varandra?

- Det ska ske en samordning när vi har en kandidat klar och som vi är säkra på har den förankring som krävs för att gå igenom på årsmötet.

Publicerad 2013-01-07 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons