Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ingen officiell allsvensk boll förrän 2017 - dealen sprack för 2016

Foto: Scanpix

En officiell matchboll i allsvenskan och superettan 2016 var nära, men planen sprack till slut. Nu blir det verklighet först säsongen 2017.

Under en tid har Svensk Elitfotboll, intresseorganisation för de 32 klubbarna i allsvenskan och superettan, jobbat med frågan om en gemensam matchboll i landets två högsta serier. För en vecka sedan berättade Sef:s ordförande Lars-Christer Olsson att en överenskommelse om en officiell boll till 2016 var nära.

- Vi ska klubba det före jul har vi sagt. Vi har ett medlemsmöte i februari, men då är det för sent för att införa det till nästa säsong. Så innan tomten kommer ska det vara klart. Nästan alla klubbar har gett klartecken, sa Olsson till Fotbollskanalen.

Men nu står det klart att det inte blir någon gemensam boll 2016. Upphandlingen sprack i sista stund då alla parter inte kunde komma överens.

- Vi kan bara konstatera att 2016 var lite för snabbt marscherat, så nu har vi ett beslut på en gemensam ligaboll från 2017 i stället. Det positiva är att samtliga klubbar nu ställt sig positiva till gemensam ligaboll, samt att vi även fått stöd för detta från de materialleverantörer som är aktiva i lokala samarbeten med klubbarna, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till svenskelitfotboll.se.

2017 ska det alltså användas en officiell matchboll i allsvenskan och superettan. Vilket märke det blir på bollen är dock inte klart.

Publicerad 2015-12-07 kl 16:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER