Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen panik i Gefle trots anfallsskador

Amadou Jawo och Hasse Berggren har varit ordinarie i Gefles anfall praktiskt taget hela säsongen. Nu är båda skadade men någon stress att värva spelare känner inte tränaren och sportchefen Pelle Olsson.

- Nej. Det är ju en begränsad tid för skadorna. Bara för att två spelare blivit skadade tänker vi inte börja värva nya spelare, säger Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Sent på måndagen kom nämligen "domen" för Jawo vad gäller den nyckelbensskada som han ådrog sig på stopptid mot Helsingborg.
Han blir borta i tre-fyra veckor och lär missa minst två matcher.
- Ledbandet som håller fast nyckelbenet har gått sönder kan man säga. Det var vad vi befarade efter matchen. Nyckelbenet stack upp på Jawo - och då brukar det vara den här typen av skada, säger naprapaten Fredrik Wallström till nyhetsbyrån.

Jawo själv är inte allt för nedslagen över att han tvingas till en ofrivillig vila.
- Nä, det kunde ju ha varit värre och den här skadan läker av sig själv. Fast det är klart att det är jättetrist att vara borta från fotbollen, men troligen missar jag bara två matcher, Helsingborg borta och Djurgården hemma.

Tränaren Pelle Olsson ser inga problem i att de två anfallare som har spelat från start större delen av säsongen är skadade.
- Det är tråkigt att dem är skadade samtidigt men det tillhör sporten. Och man har en spelartrupp på runt 20 spelare för att klara av skador. Eftersom Hasse och Jawo har startat varje match har det stängt dörren för de andra anfallarna i truppen. Men nu är dörrarna öppna och då får andra spela och visa vad de kan.

Publicerad 2009-07-21 kl 14:14
Annons
Annons
Annons