POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ingen Pep-chock i återkomsten: "HBK har en enkel spelidé"

Pep Clotet Ruiz kom tillbaka till Swedbank - men lyckades inte överraska förre chefen Roland Nilsson.
- Vi visste precis hur de skulle spela, säger Agon Mehmeti.

Mycket fokus inför MFF-Halmstad på Pep Clotet Ruiz's återkomst till Swedbank Stadion. Men spanjoren lyckades inte manövrera ut sin förre chef Roland Nilsson taktiskt.

- Nej, de spelade precis som vi trodde de skulle göra. De har en enkel spelidé, de lyfter långt mot Joe Sise däruppe, säger Agon Mehmeti till FotbollDirekt.se.

Malmö ägde matchen från start utan att briljera. Daniel Larsson hade bästa MFF-läget med ett ribbskott och ett Halmstad-mål såg osannolikt ut - men det kom. I slutet av halvleken chockade Jonas Gudni Saevarsson Swedbank när han bredsidade in 1-0. Men det var inget som fick MFF ur balans. 

- Vi var rätt lugna i halvtid ändå, kände att vi hade matchen. Vi sa inget speciellt i paus, bara att vi skulle spela lite snabbare än i första.

Malmö trummade på direkt i andra, och tio minuter in i halvleken fick man draghjälp - Halmstads Zamora drog på sig rött kort efter en knytnäve i magen på Jimmy Durmaz. Sedan dröjde bara några minuter innan 1-1 var ett faktum. Jiloan Hamad rundade en HBK-försvarare och spelade in bollen efter marken - Agon Mehmeti kunde enkelt bredsida in bollen i öppet mål.

- "Jille" gör det bra och sedan ser det enkelt ut för mig, men det handlar om att vara där också. Det är många som säger så, "fan vilket enkelt mål", men man måste ha lite hjärna och röra sig rätt för att komma till lägena.

Efter det rasade det för HBK - Malmö ökade på till 2-1 och 3-1 genom Jeffrey Aubynn och Miljan Mutavdzic.

- Det kändes bra idag, vi är klart bättre och förtjänar segern. Utvisningen hjälpte oss förstås men vi var bättre redan innan också.

Publicerad 2011-04-11 kl 23:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå