POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Ingen verkar kunna göra mål - det är mycket skit nu"

2-1-förlust mot AIK - Kalmars tredje raka förlust, och nu blir det längre och längre upp till toppen.
- Det är mycket skit nu, säger Tobias Carlsson.

Tre raka förluster och avståndet till tabelltoppen bara ökar. Det är verkligheten för Kalmar FF som nu har hela tio poäng upp till serieledande Helsingborg. Något som gör mittbacksveteranen Tobias Carlsson frustrerad.

- Vi gjorde en fullkomligt usel insats mot Trelleborg, men det var bättre mot både Helsingborg och idag mot AIK. Problemet är att vi inte sätter bollarna i mål, konstaterar Carlsson för FotbollDirekt.se, och fortsätter:

- Vi måste hitta ett sätt att tro på det vi gör. Målet Daniel, (Sobralense som satte ett fint skott från knappa 30 meter), gör idag är jättebra på det viset. Det visar att vi inte behöver frilägen och öppna mål för att trycka dit bollen.

Hur tycker du att det offensiva spelet fungerar i övrigt?

- Vi spelar stundtals riktigt bra och skapar flertalet bra chanser idag för att få med oss minst en poäng. Vi pressar AIK rejält i slutet och jag tror att de blev lite nervösa då.

- Men det spelar ju inte så stor roll om vi har såhär svårt att sätta dit bollen. Det är ingenting som bara rör våra anfallare utan hela laget. Ingen verkar kunna göra mål så det känns som att det är mycket skit för oss just nu.

Mitt i måltorkan har även defensiven vacklat. Sju insläppta mål de tre senaste matcherna, utvisade målvakter och idag stora problem vid fasta situationer. Men det är ingenting som oroar backjätten.

- Visst har vi släppt in mycket mål på sistone och att de får göra mål på två fasta situationer idag är ju inte okej, men vi har varit bra på det genomgående i år så det är inget vi behöver lägga extra energi på. Mål som de idag är sånt som händer helt enkelt.

- I övrigt tycker jag vi är stabila defensivt idag. Vi har bra koll på Banguras och låter dem inte komma igenom så ofta.

Hur ser du på att ni har så svårt på bortaplan? Ni har bara tagit sju poäng borta i år.

- Vi har gjort många dåliga matcher på bortaplan, det har vi verkligen. Den idag tycker jag inte är en av dem dock. Nanne (Bergstrand) brukar prata om att vi blir "baktunga" på bortaplan. Att vi faller för långt ner i planen. Jag vet inte riktigt om det är det som är problemet men det skulle det kunna vara.

Hur ska ni ändra på det?

- Vi måste försöka ha samma energi på bortaplan som vi har hemma. Där har vi ett fantastiskt publikstöd och en trygghet som hjälper oss, så vi måste hitta ett sätt att få med oss samma energi in i bortamatcherna.

Kanske lyckas Kalmar bryta förlustsviten i nästa match, då man möter Mjällby på hemmaplan.

Martin Gustafsson

Publicerad 2011-07-24 kl 21:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå