Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inget Egypten-äventyr för Omotoyossi - kvar i Syrianska

Det såg ut som en rekordkort Syrianskavisit - efter en enda match var Razak Omotoyossi på väg till egyptiska Zamalek. Men nu är affären avblåst.

- Förhandlingarna är avbrutna, nu kommer Razak hem och hjälper oss att hålla oss kvar i allsvenskan, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till FotbollDirekt.se.

Syrianska värvade Razak Omotoyossi från Gais för en knapp månad sedan. Omotoyossi - allsvensk skyttekung 2007 - var tänkt att med sin snabbhet och målhunger hjälpa nykomlingen kvar i allsvenskan.

Men i helgen visade det sig plötsligt att egyptiska storklubben Zamalek var mycket nära att värva Omotoyossi - som bara hunnit göra en match för Syrianska och då dessutom blev utvisad. En rejäl summa pengar lockade Syrianska att släppa värvningen efter bara en knapp månad.

- Om Zamalek ger oss det bud vi vill ha så är det ekonomiskt gynnsamt för oss, sade Andreas Temiz till FotbollDirekt.se i söndags.

Men nu står det alltså klart att det inte blir någon affär. Omotoyossi, som befinner sig nere i Kairo, åker nu tillbaka till Sverige och Södertälje. Det bud som Zamalek erbjöd godtas inte av Syrianska.

- De ville betala en del nu och en del längre fram. Vi ville ha hela summan på en gång. Inget ont om klubbarna där nere men det kändes inte säkert.

- Men sedan är det också mer värt såväl sportsligt som ekonomiskt om vi stannar kvar i allsvenskan, än de pengar vi nu skulle fått av Zamalek. Vi värvade ju Razak för att han är en bra spelare som skulle hjälpa oss kvar, vi ser honom fortfarande som den spelaren. Det är inte många matcher kvar, men vi tror att det är tillräckligt.

Publicerad 2011-08-23 kl 19:40
Annons
Annons
Annons