Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inget intresse för Gefles målkung

I går försvann James Frempong. Nu lugnar Gefles nyckespelare Jakob Orlov, 25, fansen - han stannar.
– Jag ser inget annat än att jag spelar kvar här nu. Det finns inget intresse från någon annan klubb, säger han.

Jakob Orlov var ett av förra säsongens succénamn i allsvenskan. Han klarade steget från division 1-klubben Skövde AIK till allsvenska Gefle galant och ersatte Helsingborgs-flyktade Alexander Gerndt med bravur när han sköt nio mål på 19 starter.

I år har Orlov fortsatt på den inslagna linjen med sex fullträffar på 20 matcher. Tillsammans med Mikael Dahlberg har han bildat en giftig anfallsduo i vårens överraskningslag i allsvenskan. Men Orlov är inte särskilt nöjd med det han presterat i år. 25-åringen menar att han kunde ha gjort bättre ifrån sig.
–  Det är klart man kunde gjort några mål till. Men det är inget man springer runt och tänker på, säger han till FotbollDirekt.se.

I våras berättade agenten Per Jonsson för FotbollDirekt att flera klubbar håller ögonen på Jakob Orlov. Nu säger Orlov att han inte hört något om att det skulle finnas konkret intresse för honom.
–  Rykten kan man inte påverka och jag tänker inte alls på det. Det är inget jag hoppas, jag spelar och försöker göra det jag kan göra.

Känner du dig redo för att lämna Gefle och ta nästa steg i karriären?
– Det är inget jag funderat på alls, jag trivs bra i Gävle nu och det är Gefle som gäller, så är det.

För Gefle är det en helt annan värld nu än i våras. Då kämpade man länge med lagen uppe i toppen. Nu har laget förlorat de fem senaste matcherna och bottenstriden är farligt nära.
– Helt klart är det så att allsvenskan är så jämn. Det är små detaljer som avgör och man spelar många matcher. Det är bara att jobba vidare och göra bra träningar. Vi får jobba med detaljerna och det är bara på träningen man kan göra det. Där gäller det att ha bra fokus.

Martin Petersson
Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-10 kl 15:49
Annons
Annons
Annons