POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Inget omspel mellan Syrianska och AIK

AIK-Syrianska kommer inte spelas om.
Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger säger att omspel inte är ett alternativ efter skandalen i Södertälje. Däremot är ett annat oväntat scenario tänkbart.
- Rent teoretiskt kan båda klubbarna förlora med 3-0.

Efterspelet kring skandalmatchen mellan AIK och Syrianska ser ut att bli diskuterade ett tag till framöver. Klart är iallafall att matchen inte kommer spelas om. Poängavdrag för den klubb man finner ansvarig för incidenten är ett alternativ.

– Rent teoretiskt kan båda klubbarna förlora med 3-0. Om båda klubbarna har medverkat till att det blivit en sådan säkerhetsstörning så att matchen måste brytas kan båda förlora, säger Kenneth Thallinger ordförande för disciplinnämnden till Radiosporten.

Upp till sex poängs avdrag kan det bli för klubbarna. Det är ovanligt med en såpass hård bestraffning, men regelverket säger att om en matchfunktionär skadas så att det kan klassas som misshandel i den vanliga brottsbalken, ska det bli sex poängs avdrag.

Andra straff som kan tillfogas är spel inför tomma läktare, stängda läktarsektioner och begränsat publikinsläpp, spel på neutral arena och böter eller en kombination av alla dessa.
Regelverket säger att både Syrianska och AIK är ansvariga för supportrarnas beteende inne på arenan. Syrianska är det för sina sektioner och AIK är ansvarig för bortasektionen.
– Syrianska har ansvaret totalt sett för vad som händer på arenan, utom på den sektionen som tillhörde AIK:s supportrar. Om det kan bevisas att smällaren kommit från AIK:s sektion så är det AIK: som har ansvaret, säger Tallinger.

Disciplinnämnden kommer inte hinna ta upp ärendet förens på sitt möte om två veckor, men man kan komma att fatta ett tidigare beslut.
– Vi kan tidigarelägga detta beslut, vi ser som en allvarlig händelsen när en match måste brytas.
Klart är också att AIK:s Teteh Bangura röda kort gör honom avstängd i nästa match.

Rasmus Björe
FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-04-26 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå