Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
37v

Inget Studenternas för Dalkurd 2019 heller: "Blir endast Sirius"

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd har flyttat verksamheten till Uppsala.
Men inte heller 2019 får man spela på Studenternas.
- Att över huvud taget ha ett lag spelandes på arenan kommer vara utmanande, säger Josefine Åhrman som är idrotts- och fritidschef på Uppsala kommun till UNT.

Debutsäsongen i allsvenskan 2018 kommer Dalkurd att spela på Gavlevallen i Gävle. Klubbens medlemmar valde på ett extrainsatt årsmöte i fjol att rösta igenom en flytt från Borlänge till Uppsala – men i Uppsala pågår just nu en renovering av Studenternas IP och där kan laget inte spela den här säsongen. Gävle och Gavlevallen ansågs då vara det bästa alternativet så länge.

Men inte heller nästa säsong kommer Dalkurd att kunna spela på Studenternas, det bekräftar kommunen under onsdagen för Upsala Nya Tidning.

Bygget ska stå klart under 2020 och innan dess kommer man bara kunna ha ett lag som nyttjar anläggningen.

- Under byggperioden klarar vi av att hantera ett elitlag på Studenternas och det laget är Sirius. Anledningen till detta är att projektet ska kunna hålla både tidplan och budget. Varje match som spelas på Studenternas under byggskedet kräver både planering och omställning på arenan, säger Josefine Åhrman som är idrotts- och fritidschef på Uppsala kommun till UNT.

Tidningen skriver att ett nytt konstgräs kommer att läggas under nästa år, men att det alltså inte betyder att man kan låta fler lag än ett spela där.

- Bygget är mer än en matta. 2019 är byggets mest kritiska år. Att över huvud taget ha ett lag spelandes på arenan kommer vara utmanande. Det är därför det endast kommer vara Sirius som spelar under byggperioden.

Dalkurds vd Mikael Ahlerup har valt att avböja att kommentera.

Publicerad 2018-02-28 kl 18:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons