Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INGÖR GEFLE - DIF: Fullt av självförtroende inför ödesmatchen

Gefle är farligt nära superettan. Vinst ett måste mot Djurgården. Tränaren Pelle Olsson tror så blir fallet - segern mot Gais har pumpat in nytt välbehövligt självförtroende.

GEFLE

Skadade/avstängda:
James Frempong (a).

Preliminärt lag:
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Jens Portin - Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Mikael Dahlberg, Hjalmar Öhagen - Hasse Berggren, Jakob Orlov.

Håll ögonen på:
Jakob Orlov. Nickade hem tre livsviktiga poäng mot Gais och tog därmed död på en flera månader lång måltorka. Om Gefle ska klara nytt kontrakt måste Orlovs målproduktion fortsätta.

Gefle-snack:
- Vi vann ju senast och det var steg ett, det gav oss inte bara tre poäng utan även självkänsla och självförtroende, säger tränaren Pelle Olsson till dif.se.

- Vi tror att vi har en bra chans att ta poäng i de båda matcherna som är kvar, sedan får vi se om det räcker.

Om DIF:
- Vi får nog se en matchbild som är bruklig mellan lagen, Djurgården kommer säkert att ha bollen en hel del som i de senaste matcherna. De fyller på med många spelare och har många alternativ i anfallsspelet, det gäller för oss att jobba stenhårt i försvarsspelet.

DJURGÅRDEN

Skadade/avstängda:
Johan Oremo (s), Luis Rodriguez (a), Martin Andersson (s).

Preliminärt lag:
Dembo Touray – Kebba Ceesay, Joona Toivio, Jani Lyyski, Petter Gustavsson – Sebastian Rajalakso, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sharbel Touma – Kennedy Igboananike, Christer Youssef.

Håll ögonen på:
Sharbel Touma. Har imponerat under hösten och stått för flera poängavgörande insatser. Touma är livsfarlig i frisparksposition - och som hörnläggare.

DIF-snack:
- Det ska bli väldigt roligt. Vi kommer väl förberedda, säger Christer Youssef till FotbollDirekt.se.

- Gefle ligger dåligt till, men det spelar ingen roll för oss. Vi kommer inte hjälpa dem eller AIK. Vi fokuserar bara på oss själva och satsar på att vinna.

Om Gefle:
- De har jävligt mycket folk hemåt, de gillar att täppa till ytorna - särskilt på Strandvallen.

- Det gäller att vi är finurliga i vårt passningsspel, det gäller också att vi håller ett högt tempo. Sjunker vi ner i deras tempo kommer vi få det svårt.

Publicerad 2010-10-30 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons