Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Innocent har ännu inte debuterat för MFF: ”Men trivs fantastiskt”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö-Hammarby i spelaren ovan.

MALMÖ. Anders Christiansen är avstängd för Malmö FF. Därför kan Bonke Innocent göra sin MFF-debut idag, trots ett par tyngre månader. 

Köpt för över åtta miljoner kronor, men 21-åringen Bonke Innocent har ännu inte fått speltid i Malmö FF. Fyra gånger har han blivit kvar på bänken och två gånger var han inte ens i matchtruppen. Ändå trivs han. 

- Det har varit fantastiskt. 

- Jag måste bara få chansen att spela. 

Har det varit frustrerande? 
- Det är svårt, för du vill spela. När du lämnar ditt lag för ett annat lag så vill du spela, men jag hoppas få några minuter och chansen att spela i de kommande matcherna. 

Hittills har det blivit två U21-matcher sedan han anlände för två och en halv månad sedan. Under en av sina första träningsveckor hamnade han i fokus efter några hårda tacklingar på träningarna, där tränaren Magnus Pehrsson direkt tog ett snack med spelaren. 

- När du kommer till ett nytt lag försöker du visa något. Du vill göra något för att få chansen att spela, säger Innocent. 

- Han pratade med mig eftersom vi inte vill ha skador i laget. Vi pratade om det så jag försökte lugna ner mig lite.

- Jag vill vinna bollen, men ibland när du blir tillsagd att inte spela så hårt så får du pressa istället. 

Än så länge har inte den sociala situationen blivit löst i Malmö, utan han bor fortfarande på hotell. När en lägenhet är fixad ska han bjuda in sin familj på besök, inkluderat föräldrarna som är affärsmän och fem syskon, där dock Bonke är den enda fotbollsspelaren. Han säger att han hade en bra uppväxt, och spelade ofta fotboll med ett gäng vänner i Kaduna.

De barndomsvännerna inkluderar Nura Abdullahi (Roma), Umar Sadiq (Torino, på lån från Roma), och Theophilus Solomon (Partizan). 

- Jag har känt dem sedan vi var såhär stora, säger han samtidigt som han håller handen en halvmeter över golvet. 

De flesta av dem hamnade i kroatiska Rijeka eller Italien till en början. Det var annorlunda för Innocent. Han hade några provspel innan Magnus Haglund tog honom till Lilleström, där han till slut etablerade sig som en av norska ligans bästa defensiva mittfältare trots sin tidigare karriär som högerback. Innocent har dock god kontakt med sina fotbollsspelande barndomsvänner. 

- Vi är bra vänner. Vi började spela ihop under barndomen och växte upp ihop.  

Malmö FF möter idag Östersund i en match som sänds via C More och startar klockan 19.00.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-20 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons