Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Innocent i samtal med Pehrsson - om hårda satsningarna

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF jobbar med att få Bonke Innocent att hitta rätt med sin hårda spelstil.
- Samtidigt vill vi inte ha en spelare som riskerar att förstöra för laget rent disciplinärt, säger Magnus Pehrsson.

Bonke Innocent köptes till Malmö FF för en månad sedan från Lilleström, med en övergångssumma på drygt åtta miljoner kronor. Han har ännu inte debuterat i A-laget, och har till och med knappt fått plats på bänken i allsvenskan. 

Flera gånger har 21-åringen Innocent dessutom stuckit ut med hårda tacklingar på träningar, där ledarstaben efteråt gått in och pratat med Innocent. Huvudtränaren Magnus Pehrsson säger dock att han ser viss förbättring. 

- Efter de situationer som vi hade i början har vi pratat om det såklart. Sedan har det varit mycket, mycket mer polerat. Det är en balans det där. Samtidigt är det en viktig del i hans spelstil, att vara bollvinnare. Då kan man inte vara för mjuk heller. 

- Jag tror han är på väg att hitta in rätt där, och då blir det steg åt både det för mjuka hållet och det för hårda hållet ibland. 

Innocent hade problem med att hitta rätt balans även i norska högstaligan, där han under förra året fick nio varningar på 24 matcher. 

- Det är svårt. Vi vill hitta en spelstil som passar både i träning och match. Han kommer alltid, om han spelar sitt spel, vara en av de tuffaste här för han spelar på det sättet. Samtidigt vill vi inte ha en spelare som riskerar att förstöra för laget rent disciplinärt. 

Pehrsson, som var nöjd med Innocents insats i första halvlek i U21-matchen mot Kalmar FF förra veckan, säger att konkurrensen på centralt mittfält gör det svårare för Innocent att ta sig in. Pehrsson är så pass nöjd med alternativen Oscar Lewicki, Anders Christiansen, och Erdal Rakip.

- Där har vi verkligen lagt tid på hur vi vill att de rollerna ska fungera. Därför är det naturligt att det tar tid att anpassa sig, men vi har inte parkerat honom (Innocent) i ett hörn och säger ”du får vänta till nästa år”. Om han är bäst här på träningar så ska han få chansen.

Publicerad 2017-09-04 kl 13:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons