Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
37v

Innocent kan debutera för MFF: "Han tar steg"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF kan sakna ett par mittfältsalternativ när allsvenskan sätter igång igen efter uppehållet. Det kan göra att Bonke Innocent får sina första minuter i Malmö FF. 

Anders Christiansen fick gå av tidigt mot IFK Göteborg innan uppehållet med problem i baksida lår. Han är ännu inte hundraprocentig, utan genomförde dagens träning med en kort uppvärmning med laget följt av ett eget pass med fystränaren Ben Rosen. 

Huvudtränaren Magnus Pehrsson säger att det är osäkert om Christiansen hinner bli klar till söndagens match mot Örebro SK.

- Förhoppningsvis är nästa steg att vi gör lite mer imorgon. Beslutet blir efter lördagsträningen, om allt går väl imorgon. 

Situationen på centralt mittfält gör därmed att Bonke Innocent kan debutera i Malmö FF på söndag. Sommarvärvningen för åtta miljoner kronor har instruerats flitigt under träningsveckan, trots en tung första månad i föreningen. 

- Han tar steg, så kan man säga. 

- Jag har ganska klara idéer om hur man ska spela där (på centralt mittfält) på allra bästa sätt. Då är det ganska många saker som ska funka.

- Att komma in i det samtidigt som man inte spelar, för vi har spelare som fungerar bra där. Det är träningspassen och sedan ska du tänka på det... Oavsett vilken spelare det är så är det en situation som är ganska tuff. Det är inte konstigt att det först ser sämre ut för att det sedan ska bli väldigt bra när man har investerat mycket kraft i någonting.

En annan spelare som kan missa matchen mot ÖSK är Magnus Wolff Eikrem. Han klev av måndagens träning med en fotskada och har inte tränat efter det. Han har två dagar på sig att gå in i full träning. 

- Han var inte ute på grund av fotskadan, så han var inte klar för träningen idag. Sedan får vi se imorgon. 

Rasmus Bengtsson var ledig idag av privata skäl, men tränar imorgon och ska vara helt frisk. Dessutom var U21-landslagsspelarna inte ute på torsdagens träning då alla fyra startade i landskampen i tisdags.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän
Publicerad 2017-09-07 kl 16:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER