POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Irandust bänkad mot Sirius - har mer att ge: "Kanske inte varit hundraprocentig"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Häckens möte med Sirius i spelaren ovan.

Daleho Irandust hade i vinter skadeproblem.
Först nu närmar han sig hundraprocentig fysisk status. 
- Jag känner inte direkt att jag har varit bajs, men kanske inte hundraprocentig, säger han till Fotbollskanalen. 

BK Häckens talangfulle mittfältare Daleho Irandust var med på svenska landslagets januariturné, men missade samtliga matcher i svenska cupen med anledning av en inflammation i symfysen, ett överbelastningsbesvär. Däremot gjorde han comeback med besked i allsvenska premiären - inhopp och mål till 1-1 mot Malmö FF på Stadion.

Irandust är hittills noterad för sju allsvenska matcher den här säsongen, men fick däremot sitta på bänken senast i 90 minuter i Häckens 4-3-seger mot Sirius i Uppsala. 

- Det var väl konkurrens. Alm (Andreas, huvudtränare) bestämde att jag inte skullle spela. Nu kommer en ny match och då får vi se om jag får spela, säger han till Fotbollskanalen.

Irandust fortsätter:

- Det (konkurrensen) är ett lyxproblem för Alm. Jag kämpar och krigar på under träningarna och är mer fräsch och piggare nu. Jag hoppas att jag höjer mina aktier. 

Irandust är delvis nöjd med sin inledning av säsongen. Mittfältaren men menar att han hittills inte varit i hundraprocentig fysisk form med anledning av att han missade försäsongen på grund av skadeproblem.

- Det är mest konditionsmässigt, att göra flera maxaktioner under en match. Det är under försäsongen man ska bygga upp sådant och bli stark konditionsmässigt och explosivt. Det handlar inte bara om att bli större, mycket mer än så, säger han och fortsätter:

- Det började ju väldigt bra i första matchen, men jag hade bara en, två veckors träning, så jag var inte fysiskt hundra där. Jag fick sedan börja starta i tredje omgången mot Falkenberg och känner mig fortfarande inte hundraprocentig. 

Irandust tycker att han haft lättare att prestera bra på borta- än hemmaplan. 

- Jag har nästan varit bättre borta än hemma, då motståndarna ofta faller tillbaka till straffområdet på Bravida Arena. Det gör att det har varit svårare att hitta ytan mellan mittfält och backlinje. Det har funnits mer ytor på bortaplan. Då har vi kunnat lösa upp det bättre, samtidigt som de satt press. Det har gett mer ytor för mig. 

Det är däremot först nu han börjar närma sig full fysisk form. 

- Jag börjar känna det mer och mer, att jag snart är där hundra procent fysiskt. Det tar ju ett tag, säger han. 

Är det frustrerande att det tar lite tid?
- Jag förstår att det är så och jag vill spela så mycket som möjligt också, men jag får väl ta det som det kommer. Jag känner inte direkt att jag har varit bajs, men kanske inte hundraprocentig. Det kommer, jag vet vad jag är bra på.

Publicerad 2019-05-22 kl 18:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå