Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Irritation i Helsingborg trots supercuptriumf

Det var inte bara leenden i Helsingborg efter gårdagens supercupseger mot Malmö. HIF visar ilska över MFF får spela sin bortapremiär hemma: "Det är för jäkligt att det ens är på tal".

Malmös bortapremiär mot Trelleborg kan flyttas - till Malmö. Vångavallens sjuka gräs gör att Trelleborg kan få spela premiären den 3 april på reservarenan Swedbank Stadion. Något som retar gallfeber på Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg.

- Det är för jäkligt att det ens är på tal att de ska spela i Malmö. Då får Malmö 16 hemmamatcher, och det kan ju bli direkt avgörande för en eventuell guldstrid, säger Myllenberg till Expressen.

- Nu blir det en ekonomisk vinning för TFF, som kan ta in fler folk i Malmö - och en sportslig orättvisa för resten av de allsvenska lagen.

Trelleborg får sig också en känga av Myllenberg - att Vångavallens plan inte är redo för spel gillas inte.

- Om jag säger så här, jag är oerhört förvånad över att man har den sydligaste planen och inte kan fixa det. Det här har ju hänt i två-tre år nu.

Helsingborg kommer inte att lämna in någon protest kring den eventuella match-flyttningen, utan som Paul Myllenberg uttrycker det, "vädja till det sunda förnuftet". Ett alternativ som nämnts är annars att spela matchen på HIF:s hemmaarena Olympia.
Men någon förfrågan till Helsingborg har inte inkommit.

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell vill inte bemöta Myllenbergs kritik, men erkänner att det finns en sportslig orättvisa med att spela matchen på Swedbank.

- Det kan man ju tycka. Men det är Tävlingskommitténs beslut, säger Lagrell.

- Men vi har ju redan samma sak i Stockholm och Göteborg. I Stockholm spelas ju alla lokalderbyn på Råsunda till exempel.
 

 

 

Publicerad 2011-03-20 kl 10:28
Annons
Annons
Annons