POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Isaak-fallet ger kraft åt Örgryte

Landslagsuppehållet har utåt mest handlat om Dawit Isaak.
Samtidigt har Örgrytes stöd för den fängslade svensken givit kraft även åt laget.
-Vi kämpar ju för något tillsammans med föreningen, säger assisterande tränaren Janne Carlsson

Örgryte har varit rubrikernas klubb i fotbollsallsvenskan de senaste dagarna. Inte på grund av det bekymmersamma läget i tabellen, där Örgryte ligger näst sist. Utan på grund av banderollen till stöd för Dawit Isaak som Öis-supportrarna haft uppe under matcherna.

Den svenske journalisten, som även är eritreansk medborgare, greps i Eritrea i september 2001 och har suttit fängslad utan rättegång sedan dess. I Göteborg finns familjen kvar, bland dem brodern Esaya som jobbar ideellt för Örgryte och ska överlämna matchbollen när Örgryte tar emot Helsingborg på söndag.

Kamp om kvalplatsen

Flera spelare har blivit intervjuade i frågan, men enligt Janne Carlsson har det inte varit
något störningsmoment. Tvärtom.

-Vi har ju varit medvetna om det här i många år och jag har sett banderollen jättelänge, säger Janne Carlsson.
-Vi har ju inte behövt stå och försvara oss. Det har inte påverkat oss - och om det gjort det har det påverkat bara positivt.

På det sportsliga planet behöver Örgryte allt stöd som går att få. Med fyra omgångar kvar är klubben indragen i en hård kamp med Hammarby och Djurgården för att nå kvalplatsen och undvika direktnedflyttning.

I senaste omgången blev det seger med 4-2 mot regerande mästarlaget Kalmar FF, en vinst som givit viktigt självförtroende inför slutspurten.
-Vi har en positiv känsla. Vi förlorade visserligen tre matcher i rad innan dess, men det har i varje match känts som att vi haft riktigt bra delar i vårt spel, säger Carlsson.

Santos i storform

Efter en besvärlig vår, då Örgryte riskerade att bli helt avhängt, har det sedan i somras börjat fungera allt bättre.
Inför den här omgången ligger laget näst sist, på samma poäng som Djurgården men med bättre målskillnad. Upp till Hammarby på kvalplatsen skiljer två poäng och längre upp än så blickar inte Janne Carlsson.

-Det är nog kvalplatsen det handlar om nu. Det är bara att hoppas att vi kan fortsätta så här och att till exempel Alvaro Santos (tvåmålsskytt senast) fina form håller i sig.
-Vi måste göra vårt, sedan får vi hoppas på lite tur med de övriga resultaten.

TT

Publicerad 2009-10-16 kl 14:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå