Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Isaks fina gest: "Han verkar speciell"

Foto: SCANPIX.

Alexander Isak skänker sin prissumma.

Alexander Isak tog hem storslam på Allsvenskans Stora Pris.
Prispengarna skänkte han till Allmänna Supporterklubbens läxhjälp.
- Han verkar ha en alldeles speciell ödmjukhet, säger ASK:s ordförande Juho Bah, till Fotbollskanalen.

Alexander Isak tog allsvenskan 2016 med storm. 17-åringen hittade nätet tio gånger på 24 matcher den här säsongen och spås en lysande framtid.

Under gårdagen kammade Isak hem priset som ”Årets allsvenska nykomling” och han vann dessutom omröstningen till ”Fansens favorit”.

Prispengarna på 10 000 kronor valde Isak att skänka till organisationen Allmänna Supporterklubben och dess projekt med läxhjälp. Hjälpen riktar sig till elever i grund- eller gymnasieskolorna som kan behöva extra hjälp och stöd.

- Det är jättekul. Det visar att klubben och fansen interagerar väldigt fint och att man är en enhet. Vi älskar ju Isak, han är ju vår stora favorit och det är jättefint att han redan nu kan ge tillbaka till klubben han kommer ifrån, säger ordföranden för organisationen, Juho Bah, till Fotbollskanalen.

Vad kan en sådan här summa generera i praktiken?
- Sist vi körde den var det lite svårt att hitta lokaler att få vara i. Då är det lite allmänt rodd kring en sådan grej och nu hade vi tänkt att försöka få till fler tillfällen där vi sitter ner fler heldagar med elever. Sist blev det bara en gång men nu ska vi försöka få till det på så många gånger av de nationella proven som möjligt. Det är framför allt det vi satsar på.

Vad säger du om Alexander som person?
- Som supporter är det fantastiskt när man kan få tillbaka på det här sättet från spelarna. Han verkar ha en alldeles speciell ödmjukhet jämfört med kanske andra spelare. Många kör den kaxiga stilen, han har valt den lugna och ödmjuka. Det tror jag är väldigt många som uppskattar. Han har redan nu uppfyllt sin pojkdröm och vi hoppas få se honom komma ännu längre.

Publicerad 2016-11-18 kl 12:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER