POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Ishizaki missar Blåvitt-matchen

Elfsborg får alltjämt klara sig utan en av lagets viktigaste spelare. Stefan Ishizakis lårskada vägrar läka och nu missar han också det prestigeladdade mötet med IFK Göteborg.

- Muskeln känns väldigt spel. Efter en rusch och något skott kände jag att det inte gick att fortsätta, säger Ishizaki till Borås Tidning om hur han kände efter lördagens träning.

Matcherna mot IFK Göteborg har något av derbykaraktär över sig, då det är Elfsborgs närmaste motståndare och de senaste åren har matcherna blivit betydligt mer prestigeladdade, då båda lagen hör hemma i tabelltoppen.

Därför är det extra viktigt att ha så många av sina bästa spelare med.
Redan i förra omgången mot BP hade Ishizaki hoppats på comeback för att få en match i benen inför matchen mot Blåvitt men också då tvingades han tacka nej.
- Ja, min första tanke var att kunna spela mot BP.

Lårskadan som han ådrog sig redan i andra omgången mot Örebro vill inte ge med sig. Han har försökt det mesta med långa löpningar, styrkeövningar och kinesiterapi för blodflödet. Långsamt har låret blivit bättre och i förra veckan var det så pass bra att han kände för att vara med på träningarna igen.
- Mest passövningar men även i någon spelövning, säger Ishizaki.

På lördagen tänkte han därför försöka belasta låret ännu mer och det var då bakslaget kom.
– Jag kände efter några ruscher att det var lite tidigt. Hade jag varit helt frisk hade det kanske läkt vid det här laget, men det är ju så mycket annat som inte varit 100-procentigt, och det kan påverka, säger Ishizaki till tidningen.

Han är ändå hoppfull för att kunna spela åtminstone någon match innan det månadslånga sommaruppehållet.
- Det är inget som hugger eller så, utan det är mest bara stelhet. Det är ingen jätteallvarlig skada och jag ska vara nöjd att jag kommer att kunna spela mer i vår, för det måste verkligen gå.

Publicerad 2009-05-04 kl 10:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå