Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ishizaki ser AIK-klass i Elfsborg: "Det här är något i hästväg"

Blytunga värvningar och heta ungdomar. Stjärnan Stefan Ishizaki oroar sig nu för sin plats.
- Den här konkurrensen är som den jag upplevde i AIK under Champions League-året.

Elfsborg seglar upp som en allt större guldfavorit.
Med värvningar för närmare 40 miljoner sedan sommaren och namn som Lasse Nilsson, David Elm och Andreas Augustsson är det få allsvenska lag som matchar Elfsborgs totala stjärnstatus.

Lägg där till jättetalanger som Niklas Hult, Johan Larsson och Oscar Hiljemark - spelare på gränsen till det stora genombrottet - och konkurrensen är stenhård.

Stefan Ishizaki har gjort fem framgångsrika säsonger i Boråsklubben och inte upplevt något liknande och förstärker intrycket genom att jämföra Elfsborg med AIK:s Champions League-upplaga från för över tio år sedan.

- När jag spelade i AIK 99/00 när de värvade inför Champions League hade vi också en liknande situation, säger Elfsborgsstjärnan till FotbollDirekt.se.
- Det var något i hästväg men jag tycker absolut man kan jämföra oss med då, fortsätter Ishizaki.

- Konkurrensen är jättestor. Vi har två spelare med hög allsvensk klass på varje position.

Under Stefan Ishizakis säsonger i Elfsborg har han närmast varit garanterad en plats i startelvan. I år är dock läget annorlunda och nu känner han för första gången att det börjar brännas ordentligt.

- Säker kan jag inte vara, jag måste fajtas som alla andra. Men jag kommer göra allt för att ta en plats, säger Ishizaki som har ett förlorat år bakom sig med skador:

- Revanschsugen? Det vet jag inte, men varje år spelar jag för att vinna allsvenskan. Jag hoppas jag kan vara med och bidra mer i år, säger 28-åringen som bara gjorde tio matcher från start i fjol.

- Men det har känts bra i år, jag har väl inte riktigt tränat som alla andra, men kroppen svarar bra. Nyligen drog jag på mig en lätt överansträngning i låret men jag är i stort sett ikapp.

Publicerad 2011-03-08 kl 10:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons