Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Isländsk backtalang provtränar med Norrköping: "Vill se honom i vår miljö"

Foto: SCANPIX

IFK Norrköping tar in den isländske ytterbacken Alfons Sampsted på provspel.
- Han är en ung, utvecklingsbar ytterback som vi tittar på lite för framtiden, säger Pekings manager Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Alfons Sampsted har erfarenhet från flera isländska ungdomslandslag och tillhör just nu Breidablik i den isländska ligan, där han under säsongen spelat till sig en startplats. Under veckan kommer 18-åringen provträna med Norrköping och spelar även från start i kvällens U21-möte med Elfsborg.

- Vi som förening har väldigt goda erfarenheter av isländska spelare sedan tidigare. Utav den anledningen har vi fortsatt att scanna av den isländska marknaden, och när vi var där senast fastnade vi för Alfons. Han är en ung, utvecklingsbar ytterback som vi tittar på lite för framtiden. Vi vill se honom i vår miljö, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Vilka är hans främsta egenskaper?
- Det är en löpstark och snabb ytterback.

I kvällens U21-match är Jon Gudni Fjóluson också tillbaka i matchspel. Mittbacken har inte spelat sedan mötet med Östersund i mitten av juli på grund av en fraktur i tinningen. Gustafsson är glad över att ha Fjóluson tillbaka i matchspel.

- Jag tycker att det är oerhört roligt och bra för oss. Jon har haft en problematisk tid där han egentligen inte har haft några skadesymptom, men skadan skulle ha varit väldigt allvarlig om något skulle hända. Så det har varit en svår sak att hantera. Men det har också gjort att han har kunnat vara med på stora delar av fotbollsträningarna, vilket gjort att hans startsträcka in i att bli matchfärdig efter tre och en halv månad är väldigt kort. Så det är välidgt skoj.

Det låter som att vi kan komma att få se honom i spel i allsvenskan innan säsongens slut?
- Ja, det är ju en konkurrenssituation men det är inte helt otroligt.

Publicerad 2016-10-18 kl 15:24
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER