Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Isländsk talang belönas - skriver långt kontrakt med Blåvitt: "Ett råämne"

Allsvenskan

IFK Göteborg fortsätter att satsa på spelare från klubbens akademi.
Adam Ingi Benediktsson är senaste talangen att belönas med ett A-lagskontrakt.

Foto: Bildbyrån

Pontus Farnerud och Adam Ingi Benediktsson.

Nyligen meddelade IFK Göteborg att både Alfons Nygaard och Lucas Kåhed lyfts upp till A-laget inför näsa säsong. Under fredagen blev det klart att Blåvitt belönar ytterligare en talang med seniorkontrakt.

Det är Adam Ingi Benediktsson, 19, som nu tar steget upp från akademin till A-laget. Den isländske målvaktstalangen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

- Adam är ett råämne, en stor talang med intressanta kvaliteter. Han är väldigt träningsvillig, läraktig och ambitiös. Ute på planen är han både orädd och atletisk, säger sportchefen Pontus Farnerud till Blåvitts hemsida. 

ANNONS

. Adam har under året haft en stor del i U19-lagets fina prestationer och vi ser stor utvecklingspotential i hans spel. Det blir väldigt intressant att se hur långt Adam kan gå.

Adam Ingi Benediktsson har dock redan fått känna på miljö i A-laget då han under stora delar av årets säsong varit med på träning och i samband med matcher. 19-åringen anslöt till Blåvitt från isländska HK Kópavogs under sommaren 2019 och har fyra ungdomslandskamper med Island på sin meritlista

Publicerad 2021-11-19 kl 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto