Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

J-Södra hoppfulla kring dispens för arenan

Foto: Bildbyrån

Jönköpings Södra saknar fortfarande den dispens man behöver för att få spela allsvensk fotboll på Stadsparksvallen 2017.
Men klubben har hopp, och hade i går ett möte med förbundet.
- Vi tog ett par kliv framåt, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jönköpings-Posten.

Politikerna i Jönköping har klubbat igenom att en ny arena för Jönköpings Södra ska byggas på Jordbrovallen, en arena som kan stå klar år 2019 eller 2020.

Tills vidare måste Jönköpings Södra söka dispens för att få spela på Stadsparksvallen, som inte möter alla förbundets krav för en allsvensk arena.

Ännu saknas dispens för säsongen 2017. I går, fredag, träffade klubben representanter från Svenska Fotbollförbundet för att diskutera en dispens för spel på Stadsparksvallen till dess att den nya arenan står färdig.

Vi hade ett bra och konstruktivt möte där vi diskuterade igenom situationen och förutsättningarna, det händer ju nya saker hela tiden, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jönköpings-Posten.

- Att vi har ambitionen att få till stånd en dispens, det var huvudpunkten under mötet.

Tidstrand menar att mötet gav positiva besked, och säger att beslutet om att den nya arenan ska byggas ökade chanserna till dispens.

- Det bekräftades ytterligare under det här mötet, säger han.

JP skriver att J-Södra kommer skicka in en formell dispensansökan under nästa vecka som förbundet sedan får ta ställning till.

Publicerad 2017-02-11 kl 08:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons