POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Jacobsons plan att ta över Dif försenas

Tommy Jacobson hade hoppats kunna ta över som ordförande i Djurgården fotboll redan innan omstarten av allsvenskan efter landslagsuppehållet. Men dessa planer får han nu lägga åt sidan.

- Det måste gå minst två veckor mellan kallelsen och själva medlemsmötet, säger informationschefen Jonas Riedel till Aftonbladet.

Det försenar förstås rejält Tommy Jacobsons planer att få ordning på Djurgården igen.
För att kunna byta ordförande måste först ett styrelsemöte äga rum och ett extra medlemsmötet utlysas i och med att det är medlemmarna som utser den nya ordföranden.

Det extra styrelsemötet är klubbat till fredag, då den sittande ordföranden, Per Darnell har kallat till ett sådant. Men därefter måste det alltså gå två veckor innan medlemsmötet kan hållas och ordförandebytet bli av.

Två av ledamöterna, Douglas Roos och Christer Haglund är positiva till Tommy Jacobsons vilja att hjälpa till ekonomiskt och skulle inte ha något emot att sitta i en styrelse med honom som ordförande men betonar samtidigt att de är kritiska mot hans tilltänkta metoder.
Douglas Roos tycker det är fel att blanda ihop ekonomin och det sportsliga. Inte minst är Roos skeptisk till att Ingvar "Putte" Carlsson ska ha ett sportsligt ansvar i den nya styrelsen.
- Det funkar inte att göra samma sak en gång till med samma personer som för tio år sedan. Det är nya förutsättningar som gäller. Det är tio års utveckling, säger Roos till Aftonbladet.

- Det är fel sätt att föra Djurgården framåt, säger Haglund till samma tidning.

Samtidigt tycker Christer Haglund att det ändå är värt att lyssna på vad Jacobson har att komma med, inte minst då denne utlovat ett ekonomiskt tillskott på 25 miljoner kronor.
- Det är förstås mycket välkommet med tanke på den ekonomiska situation vi befinner oss i. Vi ska syna korten ordentligt, säger Haglund till tidningen.

Han gillar också tanken på att Hasse Backe ska komma in som rådgivare till Andrée Jeglertz.
- Att Andrée kan snacka fotboll med Backe ett par gånger i veckan, varför skulle man säga nej till det?

Kritik finns också mot att Jacobson gått ut i media i stället för att förankra det hela internt först.
- De har planterat ett antal artiklar i medierna och det skapar oreda och turbulens, vilket är det sista Djurgården behöver idag, säger Haglund.

Publicerad 2009-10-08 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå