Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Jag är som en pit bull – det är min filosofi”

Från bänken i Finland till förstemålvakt i Örebro. Tomer Chenchinski tänker inte släppa taget om förstaplatsen. Kanadensaren ser också en enorm kvalitetsskillnad mellan Sverige och Finland.

Tomer Chencinski kom till Örebro från finska Vasa inför denna säsong, och kanadensaren har på kort tid snott åt sig förstaplatsen i ÖSK-målet från Jonas Sandqvist. I en intervju med kanadensiska The 11 berättar Chenchinksi om starten i sin nya klubb – och skillnaden mellan Sverige och Finland.
– Mentaliteten verkar skilja Finland och Sverige åt. Har de väl bestämt sig för en sak i Finland så kör de på det. Jag tyckte att jag gjorde bättre ifrån mig än den andra målvakten, men klubben hade bestämt sig för att han var nummer ett och jag nummer två.

– Så när jag till sist fick min chans, du vet, jag tror inte att man får så många chanser i livet. När du får en chans, handlar det om vad du gör med den. Och jag är som en pit bull, när jag får en möjlighet släpper jag inte taget. Det är min filosofi. Jag ville inte missa chansen i Finland och jag vill inte missa den här, säger Chenchniski till The 11.

Hur är nivåskillnaden mellan allsvenskan och finska ligan? – Väldigt stor. Jag gillar det. Spelet är väldigt snabbt, särskilt hos oss eftersom vi är ett lag med mycket bollinnehav. När det gäller Finland och Sverige, ärligt, det är som natt och dag. Det är kvickare, snabbare, starkare. Spelarna är större… passningarna är starkare, skotten är hårdare, inläggen kommer in mycket snabbare. Du vänjer dig vid det, du måste vänja dig vid det.

Är du frustrerad över Örebros dåliga start?
– Jag tycker vi spelar bra som lag, men vi når inte riktigt hela vägen. Jag tycker vi har en bra defensiv och målen kommer komma till slut. Vi har en bra trupp och resultaten kommer så småningom.

 

 

Publicerad 2012-04-25 kl 10:10
Annons
Annons
Annons