Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Jag tror Bangura säljs i sommar"

AIK nobbade 30 miljoner för Mohammed Bangura. Men snart är den afrikanske stjärnan förlorad.
- Jag tror han säljs i sommar, säger Sierra Leones förbundskapten.

Sierra Lenoes förbundskapten är svensk och heter L-O Mattsson. Han har precis kallat till sig Mohammed Bangura inför Sierra Leones avgörande kvalmatch till Afrikanska Mästerskapen nästa söndag.
Och efter att ha följt AIK-stjärnan noggrannt är förbundskaptenen övertygad om att Bangura är redo för att lämna AIK redan till sommaren.

- Han har redan visat att han har förmågan att ta stora kliv. Jag tror han säljs i sommar, säger Sierra Leones förbundskapten L-O Mattsson till FotbollDirekt.se.

- Han är väldigt ambitiös att förkovra sig i det här - att jag är övertygad om att han klarar steget bra. Jag tror han blir såld i sommar, upprepar Mattsson.

Om du fick bestämma, borde han stanna säsongen ut eller lämna i sommar?

- Väldigt svårt att säga, det är situationsbetingat. En hypotetisk fråga också, men jag tror att Bangura och hans agent har bra koll på vad som är bäst för honom.

Det viktiga om han lämnar AIK - som Mattsson ser det - blir att undvika ett karriärsmässigt blindskär - att välja rätt klubb.

- Jag hoppas att det inte blir någon andrasortering i Holland eller Frankrike. Jag tror definitivt han skulle passa bra i England, men dit får han ju inte gå som reglerna ser ut.

Mattsson syftar på regeln som hindrar engelska klubbar att värva spelare från nationer som är placerade lägre än 75 på Fifas världsranking.

Närmast väntar dock landslaget för Bangura. I dag anländer han till Sierra Leone för uppladdningen inför mötet med Niger i nästa vecka.

Väl tillbaka i AIK väntar allsvensk derbypremiär mot Djurgården.
Men till sommaren ska alltså AIK inte räkna med Bangura, enligt Mattsson.

- Jag har mycket kontkat med Christer Swärd i AIK och får de senaste beskeden.

- Jag förstår ju att han är en nyckelspelare i AIK, men får klubben de rätta pengarna tror jag att han går i sommar.

Publicerad 2011-03-18 kl 13:56
Annons
Annons
Annons