Jagad av AIK - fortsätter spruta in mål

Henok Goitom har jagats av AIK och i helgen stärkte han sina aktier ännu mer att få komma till allsvenskan via ett nytt mål. Läs mer i veckans proffskoll.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 18/9
Elm gjorde en fin insats när AZ spelade 1-1 mot Ajax. I den 37:e minuten skruvade han in en frispark i det ena krysset och gav Alkmaar ledningen med 1-0. Det var ett resultat som stod sig fram till den 75:e minuten, då lagkamraten Simon Poulsen var olycklig och gjorde ett självmål. Matchen slutade 1-1 och Elm hann också med att titta på domarens gula kort i den 76:e minuten. Goal.com var också imponerade av svenskens insats och tilldelade honom fina betyget 8/10 och utsåg honom till planens bäste spelare.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 15/2
Har lämnat klubben och spelar från och med 3 mars 2012 för CSKA Moskva i ryska Premier League.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 16/0, 5 hållna nollor
Isakssons nolla var intakt fram till den 66:e minuten i bortamatchen mot Utrecht. Matchen slutade till slut 1-1 efter att Ola Toivonen utjämnat i den 71:a minuten. Inget betyg hos goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 18/11

Elfte målet för säsongen för Toivonen då han i den 71:a minuten i matchen mot Utrecht höll sig framme i efterdyningarna till en hörna och tryckte in bollen i ena krysset. Inget betyg hos goal.com.

John Guidetti, Feyenoord 12/11 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Har för andra gången denna säsong drabbats av influensa och missade helgens match mot VVV Venlo (förlust 1-2).

Petter Andersson, Groningen, 17/4
Spelade från start men byttes ut i den 71:a minuten när Groningen vann med 2-1 mot Heracles. Svensken noterades ändå i matchprotokollet, då han spelade fram till ett av lagets båda mål. Inget betyg hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 2/0

Skadeproblem stoppar tillsvidare Johansson från spel hos Groningen.

Viktor Elm, Heerenveen, 16/0
Elm spelade från start och i hela matchen mot Graafschap. Inget betyg hos goal.com.

Robin Eriksson, Heerenveen, 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut hos Heerenveen.

Samuel Armenteros, Heracles 17/2
Armenteros fanns med från start och spelade hela matchen mot Groningen på bortaplan men gjorde inget större väsen av sig.

Emir Bajrami, Twente, 13/3
Bajrami gjorde sin främsta match i holländska ligan efter flytten till Twente när laget vann med klara 5-0 mot RKC Waalwijk. Han gjorde själv 2-0 i den 35:e minuten när hans skott tog på en försvarsspelare och ändrade riktning, vilket ställde Waalwijks målvakt fullständigt. Dessutom var det Bajrami som blev fälld i den 54:e minuten med straffspark som följd, som säkert förvaltades av Luuk de Jong. Bajrami hade också ytterligare ett par bra chanser. Bajrami byttes ut i den 72:a minuten efter väl förättat dagsverke. Inget betyg hos goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0
Fortsätter sitta bort sin karriär på avbytarbänken. Nu 90 nya minuter på densamma när Twente vann med 5-0 RKC Waalwijk.

Alexander Gerndt, Utrecht, 10/1
Turbulensen på hemmaplan med den överklagade kvinnomisshandelsdomen hängandes över honom, verkar inte ha påverkat Gerndt nämnvärt. Han spelade från start och nästan hela matchen när Utrecht spelade 1-1 hemma mot PSV Eindhoven. Gerndt byttes ut i den 87:e minuten.

Johan Mårtensson, Utrecht, 15/1
Speciellt mycket speltid blev det inte för Mårtensson när Utrecht mötte PSV Eindhoven på bortaplan och spelade 1-1. Han började nämligen matchen på avbytarbänken och fick hoppa in i den sista matchminuten.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Utanför Utrechts matchtrupp mot PSV Eindhoven.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Ingen Trstena i matchtruppen när Fortuna Sittard förlorade med 1-2 mot på fredagskvällen.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Molins är på väg tillbaka efter sin korsbandsskada men det lär dröja ytterligare en tid innan han är aktuell för spel.

Behrang Safari, Anderlecht, 14/0
Återigen fick Safari tillbringa en hel match på avbytarbänken. Denna gång när Anderlecht vann med 1-0 mot Kortrijk.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 2/0
Stenman spelade från start för andra matchen i följd men fick bevittna när motståndarna Mechelen tog ledningen redan i den nionde minuten. Något mer mål blev det inte i matchen. Stenman spelade samtliga 90 minuter.

Michael Almebäck, Club Brügge, 20/0
Almebäck fanns också med på planen under samtliga 90 minuter när Brügge förlorade med 0-1 hemma mot Mechelen.

Marcus Andreasson, Lierse, 1/0
Ingen Andreasson synlig i matchtruppen när Lierse förlorade med 0-2 mot Lokeren.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 3/3
Amoah verkar onekligen trivas i White Star. I helgen var det han som fastställde slutresultatet till 2-0 när han i den 78:e minuten gjorde mål på en straffspark i bortamatchen mot Brussels. White Star Woluvé var inblandat i bottenstriden när Amoah anlände till klubben. Nu tre matcher senare, ligger laget på en betrygande placering i mitten av tabellen som åtta av arton lag. Han byttes ut med en minut kvar av matchen.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 13/0
Blackburn nådde 1-1 borta mot Everton i helgen. Olsson spelade hela matchen. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Arbetsam matchen igenom".

Sebastian Larsson, Sunderland 18/5
Redan i den femte matchminuten var Larsson nära att göra sitt sjätte mål för säsongen men bollen slog i ribban och ut. Sin vana trogen serverade han sina lagkamrater med fina frisparkar och inlägg. Men gjorde också en mycket ful grej som överskuggade allt fint han gjorde i övrigt i matchen. Han byttes ut i den 89:e minuten. 6/10 i betyg av Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 18/1
Efter att ha missat fyra matcher på grund av en vadskada var Olsson tillbaka när West Bromwich mötte Stoke. Han drabbade samman med Peter Crouch vid ett tillfälle och det blev en del heta känslor kring de båda men domaren lät det hela passera obemärkt förbi. Olsson spelade hela matchen och Skysports var imponerade av svenskens insats. Det blev snudd på maxbetyg, 9/10 av Skysports och omdömet: "En inspirerande match för West Bromwich. Nickade, blockerade och rensade bort precis allting". Ytterst få spelare denna säsong har fått ett sådant högt betyg och Olssons insats bedömdes som den klart bästa hos West Bromwich.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Var på väg att få chansen i A-truppen men har åter glidit en bit ifrån densamma igen.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0

Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor
(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).
Tillbaka hos Newcastle efter utlåningen till Chesterfield.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Väntar alltjämt på sin chans hos "Spurs" eller att bli utlånad till en annan klubb.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 14/0
Okbensskadan fortsätter stoppa Majstorovic från spel. Denna gång missade han segermatchen borta mot St Mirren (2-0). Tidigare AIK-spelaren Mohamed Bangura missade också matchen på grund av skadekänning.

Mikael Lustig, Celtic 0/0
Lustig fortsätter att stå utanför Celtics matchtrupp. Ingen lyckad inledning för landslagsförsvararen som tappar i matchträning i jakten på en EM-plats.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 10/0
Antonsson kunde addera ytterligare 90 minuter till sin karriär i Bologna när han spelade i hela 0-0-matchen mot Parma. 6/10 i betyg hos goal.com.

Andreas Granqvist, Genoa, 13/1
Granqvist fanns med på planen under hela matchen när Genoa förlorade med 3-5 mot Palermo. Han blandade och gav rejält under matchen. Dels spelade han fram till ett av lagets mål men gjorde flera avgörande misstag i övrigt och utsågs av goal.com till planens sämste spelare med betyget 4,5/10.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 11/0

Ekdal fick chansen på nytt från start och när Cagliari spelade 0-0 mot Fiorentina. Han gjorde ingen av sina bättre matcher och byttes till slut ut, i den 86:e minuten. 5,5/10 valde goal.com att betygssätta Ekdals insats. Tidigare Mjällbyspelaren Moestafa El Kabir började matchen på avbytarbänken men fick hoppa in med dryga kvarten kvar.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Besväras fortfarande av en skada och får vänta ytterligare en tid på sin debut.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 16/14

"Ibra" var tillbaka i gammalt gott slag när Milan slog tillbaka Novara på bortaplan med 3-0. Zlatan gjorde två av Milans tre mål och det andra målet var en mycket snygg klack förbi Novaras annars så skicklige burväktare Samir Ujkani. 8/10 i betyg av goal.com och blev i viss särklass utsedd till planens bäste spelare.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0

För andra matchen i följd var Mehmeti utanför Palermos matchtrupp. Palermo vann med 5-3 mot Genoa.

David Löfquist, Parma 0/0
Löfquist ser ut att få vänta ett tag på sin debut för Parma. Utanför matchtruppen också mot Bologna (oavgjort 0-0).

Joel Ekstrand, Udinese, 7/0
Med i matchtruppen mot Catania men inte mer än att han fick sitta hela matchen på avbytarbänken. Udinese vann med 2-1.

Linus Hallenius, Padova, 6/1 (utlånad från Genoa)
Äntligen verkar det ha lossnat för Hallenius. Han fastställde slutresultatet till 4-1 i bortamatchen mot Reggina i helgen. Han fick bollen nästan vid mittlinjen, gjorde bort en motståndare med en enkel kroppsfint och satte sedan full fart mot Regginas mål, där han till slut avslutade med ett smekande skott som gick stolpe in. Han byttes sedan ut bara två minuter efter målet.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0
Ingen Möllestam i matchtruppen när Lumezzane spelade 1-1 mot Capri.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 3/0
Borussia Mönchengladbach startade om säsongen på fredagskvällen genom att vinna hemma med klara 3-1 mot Bayern München. Wendt satt hela matchen på avbytarbänken.

Marcus Berg, Hamburg SV, 5/0
Utanför Hamburgs matchtrupp mot Borussia Dortmund.

Mikael Ishak, FC Köln, 1/0
Den tidigare Assyriska-spelaren, som nyss blivit spelklar för FC Köln, fick debutera som inhoppare under matchens sista fem minuter när Köln förlorade med 0-1 mot Wolfsburg.

Per Nilsson, Nürnberg, 1/0
Efter efterhängsna hälproblem var Nilsson äntligen tillbaka i matchtruppen hos Nürnberg. Det såg ut som om han skulle tvingas tillbringa hela matchen på avbytarbänken men fick hoppa in i den sista matchminuten.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Utanför matchtruppen när Werder Bremen spelade 0-0 mot Kaiserslautern.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 17/4

Bara ribban hindrade Rosenberg från att göra sitt femte mål för säsongen och bli matchens enda målskytt när Werder Bremen spelade 0-0 mot Kaiserslautern. 6/10 i betyg av goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 8/0
Utanför Wolfsburgs matchtrupp när laget vann med 1-0 mot FC Köln.

Matias Concha, Bochum 0/0
Uppehåll i Bundesliga 2 fram till helgen 3-5 februari 2012.

Andreas Johansson, Bochum 9/0

Klar för IFK Norrköping. Försvinner i nästa veckas proffskoll.

Freddy Borg, Hansa Rostock 0/0

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 18/0
Inget ligaspel i helgen för Lyon. Däremot match i franska cupen, där Lyon vann med 2-0 borta mot Lucon. Källström spelade från start men byttes ut i den 72:a minuten. Under den tiden hann han också med att bli varnad.

Petter Hansson, Monaco, 13/0
Cupspel i Frankrike i helgen men Monaco blev utslaget ur cupen redan i början av januari och fick en vilohelg.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 4/0
Efter två raka matcher utan något inhopp fick Bakircioglu åtminstone 25 minuters spel mot Getafe. Han började återigen som inhoppare i den match som Santander förlorade med 1-2.

Henok Goitom, Almeria, 19/4
Goitom fanns återigen med i startelvan när Almeria spelade 2-2 borta mot Deportivo Alcoyano. Och det var Goitom som gav Almeria ledningen i den 62:a minuten med 2-1. Målet stod sig som segermål fram till den 85:e minuten, då brasilianske inhopparen Wellington Silva gjorde 2-2.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 13/0
Mellberg fanns med från start och spelade hela matchen när Olympiakos vann med 1-0 borta mot Xanthi.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 3/0

Bjärsmyr fortsätter få förtroendet från start i Panathinaikos. Spelade hela matchen och hjälpte laget hålla nollan när Atromitos slogs tillbaka med 1-0.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 7/0
Helt utanför matchtruppen när Bursaspor förlorade med 1-2 mot Sivasspor. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura började på avbytarbänken men fick hoppa in sista 20 minuterna.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 12/0
Än en gång fick Zengin tillbringa 90 minuter på avbytarbänken. Denna gång hemma mot Galatasaray (oavgjort 0-0).

Johan Elmander, Galatasaray, 19/8
Elmander spelade hela matchen mot Eskisehirspor på bortaplan men lämnade planen, precis som alla hans lagkamrater, utan att ha gjort något mål i en match som slutade 0-0.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 21/4
Holmén passade på att göra sitt fjärde mål för säsongen när han i den 16:e minuten ökade på Istanbuls ledning till 2-0 i matchen mot Manisaspor, som till slut blev en 3-2-seger.

Emir Kujovic, Kayserispor, 5/0
Utanför matchtruppen när Kayserispor föll med klara 0-4 borta mot Fenerbahce.

KROATIEN

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Vinteruppehåll i den kroatiska ligan till helgen 18-19 februari 2012. Dinamo leder ligan efter 17 omgångar med sex poängs marginal ned till tvåan Hajduk Split.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 0/0
Ethinkos mötte AEK Larnaca på hemmaplan och vann med 1-0. Risp fanns med i matchtruppen men fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 7/0
Vinteruppehåll i den rumänska ligan fram till 25 februari.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 17/4
Vinteruppehåll i den schweiziska Superligan fram till helgen 4-5 februari.

Dusan Djuric, FC Zürich 13/3
Vinteruppehåll i den schweiziska Superligan. Det ryktas om att Djuric lämnar för en annan klubb under januari månads transferfönster.

Benjamin Kibebe, Kriens 2/0

Vinteruppehåll i den schweiziska Challenge League fram till 17 februari.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Vinteruppehåll i österrikiska Bundesliga fram till 11 februari 2012.

Rasmus Lindgren, Salzburg 9/0

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2
Uppehåll i Azerbajdzjanska Premyer Liqa till helgen 10-12 februari 2012.

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 6/1
I torsdags spelade Mes Kerman mot Sanat Naft i en match som slutade 2-2. Mourad utanför matchtruppen.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Skrev i veckan på för jumbon Emirates men någon snabb debut blev det inte för Saglik som var utanför matchtruppen mot Dubai på bortaplan (seger 4-2).