Jagne kvitterade på övertid

Sju raka matcher utan seger. Det är AIK:s bistra facit i allsvenskan just nu.
Men en sen kvittering räddade i alla fall litet av äran och gav 1—1 i derbyt mot Djurgården.

AIK har inte vunnit sedan mot Ljungskile den 28 juli. Efter två oavgjorda matcher mot Hammarby och en oavgjord mot Djurgården i våras var onsdagskvällens möte AIK:s sista chans att rädda derbyäran den här säsongen.

Johan Oremo höll på att sätta rejält stopp för det.

Symptomatiskt nog kom Djurgårdens ledningsmål efter en slarvig AIK-passning, något som var snarare regel än undantag under den första halvleken.

Oeniga tränare

En bakåtpassning från Markus Jonsson i den elfte minuten tog olyckligt på Walid Atta och hamnade rakt framför fötterna på Oremo. Djurgårdsanfallaren lockade ut Tomi Maanoja ur målet, rundade honom och skickade bollen i mål med en bredsida.

Det räckte nästan till seger. Men på tilläggstid slog inhopparen Saihou Jagne till och kvitterade till 1—1.

Delad poäng — och delvis delade meningar hos tränarna.

- Jag tycker att vi sista tjugo minuterna spelar riktigt bra fotboll. Vi förtjänade att få i alla fall den här kvitteringen. På så sätt så känns det bra, säger AIK:s Rickard Norling.

- Det är kanske inte första gången vi släppt in ett sent mål. Han säger att AIK förtjänade kvitteringen, men jag säger att Djurgården förtjänade tre poäng, svarar kollegan i Djurgården, Siggi Jonsson.