Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Jallow testar lyckan i Nordamerika

När svenska spelare tröttnat på Allsvenskan och Superettan blir oftast Norge eller Danmark tillflyktsorten. Men så finns det de som Antouman Jallow - som väljer att testa lyckan på andra sidan Atlanten.

- Det ska bli riktigt kul att få pröva lyckan därborta, säger han till FotbollDirekt.se.

Klubben som Jallow har skrivit på för är Portland Timbers som spelar i divisionen under proffsligan MLS.
Spel borta i nordamerika är dock inget helt nytt för Jallow. Han har spelat Collegefotboll 2002-2004 för University of Wisconsin-Milwaukee.
- Det kan jag ha fördel av - att jag vet hur det fungerar därborta både på och vid sidan av planen. Det kommer gå ganska snabbt att acklimatisera sig. Sen är det ju heller inga problem med språket, säger han med ett leende.

I klubben blir han lagkamrat med Johan Claesson, som precis som Jallow spelat både för Sirius och Gefle.
- Det ska bli riktigt kul att få en annan svensk med sig och det kommer att underlätta tillvaron därborta om vi är två.

Jallow var draftad av MLS-laget San Jose Earthquakes och tillbringade försäsongen med laget 2005 men valde då att flytta hem till Sverige och skriva på för Gefle i Allsvenskan i stället.
- Jag tycker att jag inte fick så många chanser som jag borde ha fått. Jag är lite besviken över att jag inte fått spela fler matcher. Men jag fick en skada och missade början av säsongen och sedan kom jag aldrig in i det, säger Jallow.

Vad vet du om Portland Timbers? - Inte mycket om jag ska vara ärlig, mer än att de spelar i den bättre av de båda underdivisionerna till MLS och att de har ungefär 7-800 i publiksnitt på hemmamatcherna.

Varför blev det just Portland och USA och inte Norge eller Danmark, som brukar vara det vanliga när svenska spelare söker sig utomlands?
- Jag tittade lite på såna alternativ också men det här kändes rätt med tanke på att jag spelat fotboll i USA tidigare. Klubben tog kontakt med min agent och de hade haft koll på mig tidigare och jag var gansak sugen på att flytta utomlands nu.

27-årige Jallow har inte flyttat till USA för gott. Han har skrivit på för ett år och har inte stängt dörren till Allsvenskan än.
- Det vore kul att få chansen där igen men nu är det, det här som gäller.

Och nu hamnar du på proffskollen också, hur känns det? - (skratt) Det låter perfekt. Ska bli kul att kolla in den.

Publicerad 2009-02-26 kl 16:14