Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

James Keene spelklar för Halmstad - kan debutera nästa vecka

James Keene är tillbaka i allsvenskan. Detta efter att förbundets tävlingskommitté ger Halmstads BK grönt ljus att värva den kontraktlöse spelaren.
- Vi har beslutat att James Keene ska förklaras spelklar, säger kommitténs ordförande Gerhard Sager till fotbolldirekt.se.

James Keene som den här veckan tränar med Halmstads BK har fått det besked som både han själv och HBK hoppats på.

HBK har nämligen fått dispens att värva den kontraktlöse 29-årigen som bland annat har ett förflutet i Elfsborg och Djurgården. 

Övergången är möjlig i och med att det enligt EU-bestämmelser inte är tillåtet att neka en arbetssökande person rätten att skaffa jobb samt att Keene uppfyller de krav som kommittén har på kontraktlösa spelare. Därför spelar det ingen roll att transferfönstret är stängt.

- Man måste hela tiden efter att ens senaste avtal gått ut visa sig aktiv genom att söka provspel, träningar och höra av sig till klubbar. Keene har varit och tränad med Djurgården och flera andra klubbar och han har via sin agent sökt kontakt med flera klubbar i Sverige, Norge och Danmark, säger Sager till till fotbolldirekt.se

Keene som närmast kommer från en kort sejour i den nystartade indiska ligan förväntas bli spelklar redan nästa vecka.

- Det internationella transfercertifikatet är inte klart och det brukar ta några dagar. Så han kan inte spela nu till helgen utan det blir nästa vecka han kan debutera säger, Sager.

Därmed är det mycket som pekar på att James Keene blir spelklar för HBK till matchen mot Malmö FF på onsdag.

Publicerad 2015-04-23 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons