POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Jämfört med i fjol - Lagen som rasat och ökat

Allsvenskan går in på upploppet med start på lördag. FotbollDirekt.se har kollat upp hur tabellen såg ut vid samma tidpunkt i fjol och hur lagen har förbättrat eller försämrat sig.

+ 15 poäng: AIK:
FD-kommentar:
Serieledande AIK har varit i hysterisk form sedan sommaren. Har nu ett gyllene läge att sno åt sig Lennart Johanssons pokal. Jämför man med för tolv månader sedan så är skillnaden i poängskörden slående. AIK anno 2008 hade en nattsvart höst fram till de avslutande omgångarna då Rikard Norlings manskap tog nio av tolv poäng.

+ 10 poäng: Gefle:
FD-kommentar:
Visst känns det lite märkligt att Gefle fortfarande ligger så bra till jämfört med i fjol med tanke på den svaga hösten med bara tio inspelade poäng på tio omgångar. Gästrikarna lever fortfarande på succévåren.

+ 9 poäng: Malmö FF
FD-kommentar:
Utskällda Malmö FF har med hjälp av de senaste segrarna förbättrat sig massor från förra hösten. Då låg skåningarna först på tolfte plats. MFF tog sig sedan samman och förlorade bara två poäng på de sista fyra omgångarna. Nu har Malmö häng på en Europaplats.

+ 7 poäng: Örebro SK
FD-kommentar:
Fjolårets vårsäsong var bedrövlig så det är kanske inte så märkligt att Örebro förbättrat sig mycket. Egentligen borde Sixten Boström manskap legat högre upp i allsvenskan, men fortfarande är närkingarna alldeles för ojämna för att bli ett topplag på allvar.

+ 3 poäng: IFK Göteborg
FD-kommentar:
Vid samma tidpunkt i fjol var Blåvitt sju poäng från förstaplatsen och fick satsa på att ro hem en tredjeplats. Nu har de bara tre poäng mer, men har nu en gyllene chans att ta sin andra mästerskapstitel på tre år.

Trelleborgs FF
FD-kommentar:
Trelleborg har gjort ungefär det som förväntades av dem. Förbättrat sig en del från 2008. Men man måste ändå beundra TFF som har gjort det med massor av spelare på skadelistan under hela säsongen.

- 5 poäng: Helsingborgs IF FD-kommentar: Är ungefär lika långt ifrån en förstaplats som vid samma tidpunkt 2008. Skadorna på sensommaren förstörde Helsingborgs chanser att blanda sig i titelracet på allvar.

Gais
FD-kommentar:
Är något av höstens lag och har jobbat sig upp från bottenträsket. Slutade elva förra året och kommer sluta 10-13 den här säsongen.

- 7 poäng: Elfsborg
FD-kommentar:
Det, i vanliga fall så stabila Elfsborg, har svajat betänkligt under hösten och chansen är nu ytterst liten att den favorittippade klubben når fram.

- 9 poäng: Kalmar FF
FD-kommentar:
Lite intressent. Trots att regerande svenska mästarna har tappat nio poäng var de med i kampen om SM-tecknet tills förra omgången var slutspelad. Nu får de istället ställa in sig på att kämpa om en Europaplats.

- 11 poäng: Halmstads BK
FD-kommentar:
Startade säsongen rätt okej, men har sedan haft det riktigt jobbigt. Formtopparna har varit korta och nu är hallänningarna inne i en negativ period igen. Kommer ändå fixa nytt kontrakt.

- 16 poäng: Djurgården
FD-kommentar:
Har under hela säsongen tappat jämfört med fjolåret när laget varit helt befriat från någon ordentlig formtopp. Läget är skrynkligt och inte mycket talar för att DIF ska reda ut läget.

Hammarby
FD-kommentar:
I likhet med Djurgården har Hammarby också tappat under hela året. Förra våren förfogade Hammarby över spelare som Petter Andersson, Paulinho och Erkan Zengin. Då togs också mycket poäng. 18 poäng plockades under första elva omgångarna.

Brommapojkarna, Örgryte och BK Häcken spelade inte i allsvenskan 2008.

Publicerad 2009-10-15 kl 14:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå