Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Janne Andersson - ''Klart jag är en vinnare''

Halmstad var ännu en gång långt i från toppen. Ännu en motgång för tränare Janne Andersson. Men tränarprofilen ser sig fortfarande - utan att blinka - som en vinnare.

- Jag är definitivt fortfarande en vinnare, varför skulle jag inte vara det?, svarar Janne Andersson FotbollDirekt.se på frågan om han börjat tvivla på sig själv efter några mindre bra säsonger.

- Jag har en enorm vinnarskalle och det förändras inte av en 13:e-plats. Säsongen är en jättebesvikelse, säger Andersson.
- Jag är tveeggad om jag ska känna att det är skönt att säsongen är över för jag kännner frustration över att det just nu är så långt till nästa säsong.

Långt i från toppen i fjol och likaledes så även denna säsong där kvalspel inte var långt borta.
Janne Andersson, 47, är självkritisk men förmågan som gav en andraplats 2004 och Europaspel året efte har på intet vis gått förlorad.

- Vi har ändå under min tid i genomsnitt haft åttondeplaceringar. Det är inte illa. I en klubb som Halmstad går det inte att räkna med guld eller topplaceringar varje år, säger Andersson och utvecklar:

- Klart jag känner press. Det ska en allsvensk tränare göra men samtidigt har vi haft för stor spelaromsättning. Vi har förlorat 15 spelare sedan januari 2008 och det får konsekvenser. Och det är inte vilka som helst vi har förlorat.

Hur viktigt är det med en framgång nästa säsong? - Det beror hur du definerar framgång. Men får vi bara slippa skador och slippa bli av med spelare så är det viktigt att vi lyckas betydligt bättre än i år.

De närmaste veckorna har Andersson scoutat spelare.
Snart väntar en ny resa till Spanien och samarbetet med Espanyol. Men alldeles oavsett Halmstad har tur med att hitta rätt nyförvärv så finns positiva inslag i nuvarande trupp.

- Det finns ett par intressanta namn jag ska titta på i Espanyol. Det ska bli spännande att se vad det kan ge oss.

- Men det positiva är ändå att så många unga spelare fått spela och skaffa sig erfarenhet den här säsongen. Det är många som gått igenom ett sorts stålbad och det hoppas jag att vi kan få casha in nästa säsong. Det finns en stor potential i det vi redan har.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2009-11-12 kl 15:21
Annons
Annons
Annons