POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Janne Andersson: Det här kan bli riktigt bra

Tålamod och åter tålamod. Så ska mittengänget Halmstad förvandlas till ett topplag, om tränare Janne Andersson får bestämma.

Söndagens 4-0-seger borta mot Gais gav en liten försmak om vad som kan vara på gång.

Halmstads bergochdalbanetur genom årets allsvenska fortsätter. Storförluster varvas med storsegrar, med en och annan oavgjord match däremellan.

-Vi har blandat och givit lite den här säsongen, och det är inte så konstigt. Vi har nya spelare i truppen, framför allt i de mer offensiva positionerna. I de matcherna där vi har kommit igång bra har självförtroendet kommit, och då har vi varit väldigt bra, sade Janne Andersson efter matchen mot Gais, och avslöjade sedan sin nyckel till framgång:

-Tålamod med unga spelare. Tålamod med ett lag som du bygger, tror jag är oerhört viktigt. Och jag har det. Jag hoppas att alla andra fortsätter att ha tålamod med oss för det här kan bli riktigt bra så småningom.

Ung och bäst

När det kan bli vill Andersson inte precisera närmare, men han antyder att det kan bli snart - om Halmstad får behålla sitt nuvarande lag ett tag till. Framför allt Anel Raskaj, nyss fyllda 19.

-Jag tycker Anel Raskaj är planens överlägset bäste spelare. Fantastiskt bra i det han företar sig. Jätteroligt med en spelare född -89 som kan dominera en allsvensk match på det sättet.

Gais mot Halmstad. Åttan från toppen mot åttan från botten. En match kan inte gärna bli mycket mer mittenmöte i en 16-lagsserie. Men särskilt jämnt blev det inte - Halmstad avgjorde matchen redan under den första halvtimmen.

De första två målen kom utan att gästerna egentligen skapade några riktigt vassa chanser. Halmstadspelarna kan tacka Dime Jankulovski för det. Gaiskeepern gjorde ett par riktigt tveksamma ingripanden både vid 0-1, när Tomas Zvirgzdauskas alltför enkelt tilläts nicka in en frispark, och vid 0-2 när Michael Görlitz bröt sig in från högerkanten och sköt ett rätt löst skott som smet in under Jankulovski.

-Det känns lite billigt. Det är en markeringsmiss på första och ett sämre ingripande från Dime på andra, sade Gais tränare Magnus Pehrsson.

Vacker trea

Halmstads 3-0 kom från ingenstans fem minuter senare. Anselmo fick bollen för lång i från sig efter en dålig mottagning, men sprang ikapp bollen och drog till - och fick till en riktig drömträff: Bollen skruvade sig stenhårt in bakom Jankulovski.

I andra halvlek spelade Gais upp sig ordentligt och träffade både ribba och stolpe. Men återigen var det Halmstad som gjorde mål, när Anselmo kom fri och lobbade bollen över Jankulovski med tio minuter kvar.

TT

Publicerad 2008-09-28 kl 20:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå