Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Janne Andersson fruktar att förlora Anselmo

Anselmo kan mycket väl vara årets spelare i den allsvenska fotbollen. Med målen senast är han tvåa i skytteligan och nu fruktar HBK-tränaren att förlora brasilianaren.

- Nej, nu får det vara stopp. Vi har redan den här säsongen sålt Djuric, Fribrock och Peter Larsson, säger Janne Andersson.

- Om vi märkt intresse? Ja, det snackas ju men inget konkret än så länge i alla fall. Men det är klart att fortsätter han så här så får vi svårt att behålla honom. Spelare som Anselmo är alltid gångbara och fortsätter han så här så...

Anselmos 1-0 och 2-0 mot Ljungskile var hans 13:e och 14:e och med det så är han bara ett bakom Patrik Ingelsten och med ett målsnitt som riskerar att utländska klubbar får ögonen på honom.

- Ja, så är det ju. Men han har kontrakt med oss i två år till så vi sitter i en bra sits. Nu är det inte jag som bestämmer, men det ska mycket till för att vi ska släppa honom. Hans behövs verkligen i det nya lag vi byggt upp.

- Det skulle vara tungt att förlora honom.
28-årige Anselmo har på bara några få månader visat sig vara en målskytt av internationellt snitt. Det är så Janne Anderssons ser det. Redan nu vill han utan vidare jämföra Anselmo med både Markus Rosenberg och Gunnar Heidar Thorvaldsson.

- Thorvaldsson var effektivare än Rosenberg och jag måste säga att Anselmo är av samma klass. Jag tror nog aldrig jag upplevt en lika effektiv avslutare. Han tar nästan aldrig några onödiga avslut.

- Han hade kanske lite spelmässigt svårt att anpassa sig i början och bidrog ingenting på det viset. Men det hade mycket att göra med att han kom till oss bara tre veckor innan säsongsstarten. Trots det gjorde han sex mål på elva matcher. Så hans kvalitet såg vi ändå tidigt.

Hur bra kan han bli? - Jättebra. Han kan bli ännu bättre. Med en vinter till och ännu mer kunskap om svensk fotboll så kommer han fortsätta att utvecklas.

Publicerad 2008-10-22 kl 15:46
Annons
Annons
Annons