Janne Andersson: Hade marginalerna med oss

IFK Norrköping bortabesegrade Trelleborg med 2-1 och tog säsongens andra trepoängare.
Segerskytt blev Marcus Falk Olander.

Elva hörnor, fem avslut på mål före pausen... det var svagt av Trelleborg att inte få in ett mål.
IFK Norrköping hade två hörnor, och två avslut på mål och laget satt stundtals nästan i knäet på sin målvakt Abbas Hassan.
Trelleborg hade ett bastant offensivt tryck, och borde ha fått in bollen under den långa period när man tryckte på bastant.
-Bollen rullade längs mållinjen flera gånger, men ingen var där. Där var lite otur med i spelet, men hade vi varit tillräckligt hungriga så hade vi fått det där ledningsmålet vi var ute efter, sade Marcus Pode.

Snabb utjämning

Bortalaget tog ledningen. En frispark förlängdes till Bobbie Friberg da Cruz som ostörd kunde stöta in 1-0 för gästerna i den 54:e minuten.

-Vi ska vara glada att de inte fick ett mål. TFF tog tag i matchen men vi tuggade på och fick också göra 2-1, och hade marginalerna med oss. Kul att spelarna klarade av den här typen av match, det var kamp och inget skönlir, sade IFK-tränaren Janne Andersson.
En minut efter bortalagets ledningsmål kom kvitteringen.
Målskytt blev Marcus Pode, i anfallspar med Fredrik Jensen som nickade fram passningen till 1-1.
Några moment senare fick Gunnar Heidar Thorvaldsson kanonträff från nära håll, men Fredrik Persson klarade. Persson byttes in efter tjugo minuter då Viktor Noring utgick på grund av skada.
Med fem minuter kvar kom så IFK Norrköpings 2-1 genom Marcus Falk-Olander, i öppet mål på en målvaktsretur.

-Vi spelade bättre än i de två tidigare matcherna, och ska bara avgöra i första. Deras första mål kom efter en frispark som Ajdarevic filmade sig till. Men vi agerade tafatt när de får in bollen, sade Trelleborgs tränare Tom Prahl.

Mellis

Trelleborgs start i allsvenskan är usel. Noll poäng, bara tre mål framåt men tio i baken på tre matcher. Nu väntar två bortamatcher och en seger är efterlängtad.
"Vi behöver en fullpoängare om vi inte ska bli fast i bottenträsket tidigt denna säsong", skrev tränaren Tom Prahl i programbladet före matchen.
Det var premiär på Vångavallen då laget tvingades spela på Swedbank stadion mot Malmö i det som skulle varit hemmapremiären.