Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Janne Andersson om ropen på avgång: "Inte opåverkad"

Sedan 2004 har Janne Andersson varit chefstränare för Halmstads BK. Nu får han första gången hård kritik och under matchen mot BK Häcken fick han lyssna till rop om hans avgång. En helt ny situation.

- Det är inte roligt när det blir väldigt mycket negativt. Det är jobbigt och man är inte opåverkad. Det är något som jag tror att det kommer bli mer och mer av. Åsikter sprids snabbt vi chattar och forum. Man är mer under luppen nu, men man får lära sig att hantera det. Samtidigt ligger inte mitt fokus på det, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Samma lag som 2008, spelarmaterial som såg ut att passa perfekt i den tilltänkta 4-2-3-1-uppställningen och en anfallare som var favorit till titeln årets skyttekung. Halmstads BK såg mer än spännande ut för några månader sedan. Men när vi skriver början av september har HBK bara plockat i snitt 1,05 poäng per match och är farligt nära negativt kval. En besvikelse för många HBK-anhängare.

- Andra hade höga förväntningar på oss och vi blev ganska tidigt besvikna över resultaten. Vi fick ett antal kryss och gjorde inte mål. Kraven och förväntningarna var lite för höga. Sedan hamnade vi i snedbalans med lite för många unga spelare.

Varför har ni inte tagit nästa steg? - Vi hade nio nya spelare förra året och under hösten så gjorde Anselmo ett antal mål för oss. Man hade förhoppningen att vi under vintern skulle kunna ta nästa steg. Förhoppningen var också att Anselmo skulle acklimatisera sig ytterligare och hade han gjort lika många mål som i fjol så hade vi nästan varit ett topplag. I grunden har vi tillräckligt med kvalité.

Vad betyder förlusten av Andreas Johansson? - ”Ante” är en trotjänare som fick en chans och vi var överens om att släppa honom. Samtidigt har det fått konsekvenser. Vi har presterat sämre sedan han lämnade.

Annars såg Halmstad ut att vara på gång för några veckor sedan. Laget besegrade Kalmar FF för andra gången i år. Men sedan kom svackan med förlust mot AIK och sedan 0-4 mot både Trelleborg och Häcken.
- Breaket kom perfekt för oss. Vi har varit stabila tidigare och har i grunden ett bra försvarsspel. Bristerna som har avslöjats har vi nu möjlighet att korrigera. Trots 0-4 har vi inte varit helt utspelade i dem matcherna. Häckens 4-0 var på deras femte anfall.

Har du funderat på att ge upp? - Jag är alltid optimistisk och vi har fortfarande fem lag bakom oss. Under min tid har vi legat nedflyttningsplats senare in på säsongen än det här.

- Att jobba med ett lag när det går tungt är inte nytt. Det nya är att sitta och förklara för exempelvis journalister varför det går dåligt.

Publicerad 2009-09-03 kl 17:44
Annons
Annons
Annons