Janne Andersson: "Tillfälligheter avgör"

Anselmos 15:e mål för säsongen höll på att förstöra Hammarbys kväll på Söderstadion. Men med en halvtimmeslång spurt kom Bajen tillbaka och hann både kvittera och avgöra.

- Det är tillfälligheter som avgör. Det stora felet är att vi inte gör mål på våra chanser, kritiserar Halmstads tränare Janne Andersson.

Hammarby såg vid VM-kval-uppehållet ut att ha tröttnat och var på väg att dala i tabellen. Men sedan dess har Hammarby fått uppleva tio uppfriskande dagar. Först derbysegern mot Djurgården och stor glädje. Där efter dystra 0-3 mot Gefle och förmodligen sämsta insatsen på hela säsongen. Nu var det uppåt igen via 2-1 mot formstarka Halmstad. Med det har nu Hammarby femteplatsen i sina händer inför slutomgångarna.

Hammarby kom den här gången tillbaka från brasilianskt 0-1. Stor betydelse fick två byten på kort tid halvtimmen före slutet när Hammarbys tränare Tony Gustafsson satsade på Charlie Davies och Sebastian Castro-Tello. Men Halmstad tog alltså ledningen genom Anselmos halvträff i den 55:e minuten - hans 15:e mål för säsongen - sedan Suleyman Sleyman strulat till det i en bortrensning.

- Vi försöker spela oss upp men tappar för många på mitten och då blir det farligt bakåt, säger Suleyman Sleyman.

Bajen kom där efter tillbaka starkt sedan Olof Guterstam kvitterat med en boll i öppet mål efter ett inspel från David Johansson. Charlie Davies missade hårfint förstaläget. I 79:e minuten säkrades sedan trepoängaren sedan Erkan Zengin gjorts ned av Halmstads Per Johansson. Straffsparken tog Louay Chanko på ett proffsigt sätt. Måttfullt inplacerad i krysset och 2-1.

- Tillfälligheter gör att det vänder. Knappt en målchans innan de gör första målet och sen är det dåligt försvarsspel vid andra målet. Därefter skapar de en del men det stora felet är att vi inte gör mål på våra chanser, säger Janne Andersson.

Totalt sett en match med två lag som vågade en hel del. Något fel på modet var det sannerligen inte den här kvällen inför blott 5 600 åskådare på Söderstadion. På intet vis en tråkig match. 0-0 i halvtid var missvisande. Närmast så långt för Hammarby var Freddy Söderberg i 37:e minuten med ett skott som lurigt letade sig förbi bortre stolpen. HBK:s bästa chans när målskytten Anselmo tryckte till med en nick som Kristoffer Björklund i Hammarby-målet snyggt parerade.

Hammarby - Halmstad 2-1 (0-0) Mål: 0-1 (55) Anselmo, 1-1 (68) Olof Guterstam, 2-1 (78, straff) Louay Chanko
Varningar: HAM: Zengin, Johansson, Monteiro, HBK: Bahne
Domare: Martin Hansson
Publik: 5 592

Publicerad 2008-10-29 kl 22:38