Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
45v

Janne Andersson tyckte Traustason skulle välja MFF: "Sa att det var bäst för mig"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Arnoir Ingvi Traustason valde Malmö FF och allsvenskan.
En av förklaringarna? Relationen till Janne Andersson:
- Han sa att det här var bäst för mig, säger islänningen

Malmö FF gjorde idag klart med Arnor Ingvi Traustason, den isländske vänstermittfältaren som vill tillbaka till formen han hade i IFK Norrköping 2015. 

För att hitta dit tog han bland annat hjälp av MFF:s tidigare isländska spelare för att få en bättre bild av föreningen, men konversationerna med Sveriges förbundskapten Janne Andersson bidrog också till hans beslut att flytta tillbaka till allsvenskan. 

- Det var en jättebra tid i Norrköping och jag har bara bra grejer att säga om Norrköping och Janne Andersson. Vi var tajta, jag och Janne, och han hjälpte mig jättemycket. Det var han som satte mig på kanten, innan var jag innermittfältare som ”åtta”. Han har hjälpt mycket jättemycket genom min karriär. Jag ringer honom och vi pratar mycket, säger Traustason. 

- Han sa att det här (Malmö FF) var bäst för mig. 

Efter SM-guldet med IFK Norrköping 2015, där Traustason var en av lagets bästa spelare, hamnade han i Rapid Wien som ersättare för Florian Kainz (Werder Bremen). Övergången gjorde Traustason till klubbens dyraste nyförvärv någonsin. 

Där hade dock Traustason det svårt, dels på grund av tränarbyten men även tre småskador vid dåliga tidpunkter. 

- Allt var nytt. Massor av skador också, jag hade otur med skador där. Sen kan man inte bara prata om andra saker. Det är något med mig. Det är vissa saker jag hade kunnat göra bättre. 

En av tränarna, Goran Djuricin, klagade exempelvis på spelarens inställning. Traustason hamnade därför utanför matchtruppen vid ett tillfälle.

- Han är inte i truppen för att vi behöver spelare som går in i närkamperna och visar fullt engagemang, sa då Djuricin enligt Sport24. 

- Det var lite så att jag inte var nöjd där och hur de behandlade mina grejer, svarar Traustason som efter ett år ville lämna Österrike. 

Det blev till slut ett lån till grekiska AEK i somras, men han fick endast göra tre starter och två inhopp. För att förbättra chanserna till att nå Islands VM-trupp började han att återigen leta efter en ny flytt. Flera klubbar var intresserade, bland annat andra svenska klubbar, men när han fick reda på MFF:s intresse för en månad sedan så blev det hans prioriterade val. 

Det tar dock ett tag innan han landar på allvar i Sverige. AEK har fortfarande några matcher kvar innan uppehållet, men Traustason har fått ledigt. Han ska därför nu åka på semester och sedan fira jul, och efter det blir det förmodligen en landslagssamling med Island i början på januari. 

Först efter det ska han göra sina första träningar med MFF, detta som en förmodad ersättare för Jo Inge Berget: en högerfotad vänstermittfältare som själv beskriver sig som en slitstark spelare. 

- Löpstark, hjälper till i försvaret, gillar kontringar. När jag ser att laget håller på att vinna bollen är jag först upp. Jag har bra skott, jag kan ta fasta situationer.

Publicerad 2017-12-07 kl 16:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons