POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Jansson om Johannssons startsträcka och Kjartanssons framtid: "De sitter på avgörandet"

Foto: Bildbyrån.

Aron Johannsson kan behöva lite tid innan allsvensk debut.
Då arbetar samtidigt Hammarby för att Vidar Örn Kjartansson ska stanna. 
- De sitter på avgörandet igen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen. 

Hammarbys senaste anfallsförvärv Aron Johannsson, 28, hade under förra säsongen stora skadeproblem och fick även dessförinnan knapp speltid i tyska Bundesliga-klubben Werder Bremen. Totalt blev han noterad för 28 ligamatcher under fyra säsonger i Tyskland - men ska däremot nu vara helt frisk och redo för träning med Stockholmsklubben. 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar samtidigt att Johannsson lär behöva lite tid för att komma i ordentlig matchform igen. 

- Han har inte spelat matcher på ett tag, så vi kommer nog gå ganska försiktigt till väga med honom, även om det rent fysiskt och skademässigt inte är några problem, men han behöver få bygga upp sig. Han har inte spelat på ett tag och det har egentligen inte Magyar heller, då säsongen är omvänd i Sverige, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Johannsson kommer framöver att träna med laget, men även på egen hand.

- Vi har gjort så tidigare också med den sortens spelare. Vi trycker lite extra och sedan känner man av lite extra när det handlar om den bakgrunden. Det var lite samma med Jeppe Andersen också som kom med lite liknande historik. Då får man plocka de lite åt sidan och inte riskera för mycket. 

Är målet att han ska vara med och konkurrera nu direkt i sommar?
- Vi räknar givetvis med att han ska vara med och konkurrera, men med erfarenheten vi sitter med på den typen av spelare, så är vi också medvetna om att det tar lite tid att komma upp i den nivån som han har i sig. Man vet aldrig, men av erfarenhet är det så, men det kan också klicka till direkt, säger han. 

Samtidigt är isländske anfallaren Vidar Örn Kjartanssons låneavtal, som sträcker sig till den 15 juli, på väg att gå ut och i slutet av juni sa han till Fotboll Sthlm att Rostov inte vill förlänga utlåningen, då klubben antingen vill sälja eller använda honom. 

Men efter söndagens seger mot Falkenberg, så öppnade islänningen för att det kan finnas en möjlighet för honom att stanna i Bajen. 

- Jag mår bra här. Jag tycker om att spela fotboll här, staden är bra och supportrarna är bra. Jag är inte så nöjd med de två sista matcherna, men det här är inget jag tänker på nu. Jag tillhör just nu Rostov och är utlånad. Det är svårt att svara på (hur framtiden kommer att se ut), men jag mår bra här och det finns en möjlighet att jag kommer att stanna, sa han till Fotbollskanalen då. 

Nu bekräftar även Jesper Jansson att det finns en möjlighet till en gemensam framtid. 

- Vi är väl i kontakt så gott det går med Rostov, men sedan är det lite andra världar med Ryssland och en svensk klubb gällande ekonomi, men vi försöker hitta en lösning som vi kan leva med. Men de sitter på avgörandet igen, säger Jansson. 

Jansson fortsätter:

- Jag tror att om det är deras inställning (att sälja), så kommer de i varje fall att försöka med det, men sedan är det inte alltid det sker. 

Tror du att det är möjligt att Kjartansson kan stanna i Hammarby?
- Det trog jag, men vi kan inte sitta och kalkylera med det. Nu känner jag att vi inte stängt några dörrar och ska fortsätta att försöka med Vidar, men vi kan inte sitta med mössan i handen och vänta heller. Vi har jobbat med båda scenariorna. 

Hur ser det ut annars, kan det bli fler värvningar i sommar?
- Jag tycker att vi sitter väldigt bra på det och har kontrakt. Vi kommer att fortsätta och jobba med Vidar och se hur det löser sig, men vi känner annars att vi är väldigt bra bemannade och besatta på alla positioner. Ambitionen är att få ett lugnt fönster och bygga på sikt. Vi har en del spelare på väg tillbaka också. 

Aron Johannsson och Bajens andra nyförvärv Richard Magyar är inte tillgänliga för spel i måndagens möte med Sundsvall, då det svenska transferfönstret öppnar den 17 juli och först därefter kan de därmed få spela allsvensk fotboll. 

Publicerad 2019-07-12 kl 15:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå