Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Jansson om Milojevics Bajen: "Kommer sätta sig efter ett eller två fönster"

7v

STOCKHOLM. Jesper Jansson tror Milos Milojevic kommer ge Hammarby resultat på sikt.
Inför slutspurten av allsvenskan säger sportchefen:
- Han ska få sätta sin prägel på det och det finns en anpassningstid.

Efter cupguldet i våras valde Hammarby att sparka sin huvudtränare Stefan Billborn. In kom då Milos Milojevic. Men något större lyft i den allsvenska tabellen har inte det lett till. Med åtta omgångar kvar att spela ligger Bajen sjua och har sju poäng upp till en Europa-plats.

Sportchefen Jesper Jansson ser en brist på stabilitet i prestationerna och pekar bland annat på det faktum att Milojevic fortsatt är relativt ny på sin position som en av anledningarna till det.

- Det har varit stora förändringar i och med tränarbytet. Det tror jag har påverkat. Det handlar nog om en anpassningstid, säger Jansson.

ANNONS

Han talar om att Milojevic har ett annat ledarskap än Billborn, att tränaren gjort spelmässiga förändringar och även förändrat saker och ting i den vardagliga verksamheten.

- Det är något som ska ge effekt på sikt.

Vad som är annorlunda nu? När Fotbollskanalen undrar om det handlar om exempelvis träningsmängd och träningssätt svarar Jansson att träningen är ”lite mer intensiv”. Men fler detaljer vill han inte släppa. På följdfrågan om hur träningarna skiljer sig åt, om de är längre eller bara mer intensiva när passen väl genomförs svarar sportchefen:

- Det vill jag inte ta i media.

Han ser på Milojevic-projektet som något långsiktigt.

- Målsättningen var ju egentligen inte att främst nå resultat kortsiktigt, utan på längre sikt. Vi var ju inte som i den situationen Örebro befinner sig i nu, i en krissituation. Det var inte därför vi bytte tränare.

ANNONS

- Det kommer sätta sig efter ett eller två fönster. Vi jobbar tillsammans med Milos nu. Han ska få sätta sin prägel på det.

Hur mycket kommer han vara delaktig i truppbygget?
- Fullt ut, givetvis. Så är det alltid. Tränaren är alltid med. Han har lärt känna spelartruppen. Givetvis har han fått ärva en trupp så det är klart… vi snackar varenda dag. Vi håller fokus på nuet, derbyt mot AIK, samtidigt som vi andra tittar längre framåt.

En sak som lett till huvudbry för nye tränaren under den här säsongen är antalet utländska spelare i truppen. Bara nio får ta plats i en allsvensk matchtrupp och därför tvingas flera stora namn lämnas utanför varje gång.

- Det har blivit så för att Milos har en annan bild av vissa spelare och vissa spelare har utvecklats, och sen har vi sålt någon. Där är vi lite i obalans. Det är vi medvetna om.

ANNONS

Hur är det att hantera gentemot spelarna?
- Det har blivit lite (att hantera). För (David) Accam, till exempel, har det blivit en förändring på grund av utlänningskvoten. Det är klart att den påverkat Milos i trupputtagningarna.

Finns det någonting du ångrar i arbetet med antalet utländska spelare eller har nuvarande situation blivit en naturlig följd av hur saker och ting fallit ut med tiden?
- Det är både och. Titta på en sådan som Aziz (Ouattara), han har gjort det jäkligt bra och då vill vi ha honom på planen. Det är ju bara positivt, det kan man aldrig se på som något negativt, men det har påverkat någon annan. Sen har vi sålt Aimar Sher (svensk), där det dels dök det upp ett rätt bra erbjudande och han själv ville gå. Då blir det lite hackigt.

- Nästa sommar räknas Aziz som en "home grown player". Så det slår kanske fel på ett halvår. Vi tänker på det här hela tiden men det har inte bara att göra med att spelarna är svenska. Kalle Björklund (utlånad till Västerås) är svensk men räknas inte som en "home grown player".

ANNONS

Hammarby möter AIK på söndag.

Publicerad 2021-10-16 kl 08:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto