Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jansson vill stanna i HIF - trots manager: "Jag är en lagspelare"

Conny Karlsson blir Helsingborgs nye manager – men vad händer med Jesper Jansson? Sportchefen stannar gärna inom klubben, även om hans arbetsuppgifter ändras.
- Jag är en lagspelare, säger Jansson till fotbollskanalen.se.

Han har ett långt förflutet i Skånelaget, både som spelare och ledare. För två säsonger sedan kontrakterades Jansson till sportchefsrollen, men nu lägger HIF om sin organisation. Med Conny Karlsson som huvudansvarig för såväl värvningar som det dagliga arbetet med a-truppen, är frågan vilken roll Jansson tilldelas.

- Förhoppningsvis blir förändringen inte så dramatisk. Jag menar, även tidigare har vi ju strävat efter att samarbeta med tränaren. Att han ska påverka så mycket som möjligt i försäljningar och köp av nya spelare. Bara för att vi får en manager behöver det inte ändras, säger Jansson.

Under måndagen träffade han sin nye överordnade för ett första samtal. Och enligt Jansson gav mötet positiva vibbar.

- Signalen från Conny var att teamwork ligger högst på agendan. Han inser att det inte går att driva någon allsvensk förening som en enmansshow, säger Jesper Jansson.

Att lämna Helsingborg känns inte aktuellt för 38-åringen. Och undanskuffad vill han inte kalla sig.

- Det som är bäst för HIF är också den linjen jag tänker följa. Utgångsläget är att jag vill vara kvar och bidra med det jag kan. Oavsett vilken position det blir ifrån. Jag går in i det här med öppet sinne, säger Jansson.

Inom den närmaste framtiden får Jansson reda på mer konkret hur styrelsen och Karlsson vill använda honom i den nyss sjösatta strukturen.

- Vi får se vad som växer fram och jag väljer att se det här på ett positivt sätt. Som sagt, det som gynnar HIF måste komma i första rummet.

Publicerad 2009-11-23 kl 18:59
Annons
Annons
Annons