POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Järnkamin blir vd i DIF:s riskkapitalbolag

Patrik Asplund blir ny vd i Djurgårdens riskkapitalbolag DFAB och hoppas kunna stärka klubben.
- Jag har goda kontakter ute i Europa, säger han till fotbollskanalen.se

Tidigare idag stod det klart att DFAB genomför en nyemission för att få fram nya pengar till spelarinvesteringar åt Djurgården, och nu gör man förändringar i riskkapitalbolagets absoluta topp efter att sedan tidigare knutit till sig DIF-profilen Ingvar ”Putte” Carlsson som rådgivare.

Alf Johansson lämnar sitt uppdrag som vd i DFAB för att kunna fokusera på sitt uppdrag i Djurgården Elitfotboll AB, och han efterträdas av Patrik Asplund som tidigare bland annat har varit ordförande i supporterorganisationen Järnkaminerna.

Asplund som har ett förflutet som huligan och som har skrivit en bok om hur han lade livet som nynazist bakom sig har på senare tid jobbat med projektet Djurgårdsandan. Ett socialt projekt som ska få ungdomar som hamnat snett att få hjälp genom fotbollen, och som arbetar mot våld och rasism bland fotbollssupportrar.

Asplund tillträder som vd den 1 juni.
- Jag hoppas kunna vara med och först och främst stärka Djurgården Fotboll, och följa upp de investeringar som bolaget gjort och de som vi ämnar att göra, säger han.

I arbetet med Djurgårdsandan har Asplund besökt flera olika länder och träffat klubbar som jobbar med liknande projekt.
- Jag har ett bra europeiskt kontaktnät genom Djurgårdsandan, säger han och syftar på det så kallade European Football Social Responsibility-projektet som är ett nätverk för projekt hos klubbar runt om i Europa som arbetar mot liknande mål som Djurgårdsandan och där han deltagit som representant för just Djurgårdsandan.

Publicerad 2009-05-20 kl 22:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå