Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Järnkaminernas ordförande: ''Styrelsen har vårt förtroende''

Bo Lundquist avgick som ordförande i Djurgården fotboll.En supporterfalang fick honom avsatt.
Nu har falangen med Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman i spetsen accepterat läget - åtminstone tillsvidare.

- Det är en lösning fram till årsmötet och vi har ställt oss bakom det, säger Magnus Öhrman, ordförande i Järnkaminerna och en av de tre som var drivande bakom att få bort Lundquist från dennes position.

Öhrman låter betydligt mer nöjd med hur situationen är idag jämfört med när synpunkterna var som starkast mot Lundquist. - Vi har ställt oss bakom de organisationsförändringar som har skett och som har drivits igenom. Mycket av dessa var sånt som vi hade önskemål om, säger Öhrman till FotbollDirekt.se

En sak som Djurgården har gått denna "grupp" till mötes om är att han inte sitter på kansliet och jobbar. Hans arbetsplats blir någon helt annanstans.
- Man ska låta en VD vara en VD och att han en sådan sittande på kansliet är inte optimalt för arbetsmiljön. Nu kommer det inte att bli så och vi får se vad de här förändringarna leder till. Det känns som om Lundquist har tagit till sig av den kritik vi hade.

Det finns dock fortfarande arbete att bygga vidare på för att skapa ett bättre klimat för fotbollssupportrarna i Djurgården.
- Det har blivit en rad förbättringar men det finns en del att göra, inte minst vad gäller informationen. Det håller inte att utgå från policyn att hålla mycket "internt". En slutenhet tjänar ingen något på, vilket Djurgårdsledningen verkar tro. Det är bara att se på hemsidan vad mycket som skulle kunnas lägga ut där, som skulle kunna klarlägga saker och ting, inte minst för supportrarna, säger Öhrman.

För en utomstående betraktare har känslan varit att det är två olika läger i den här frågan. Dels de yngre supportrarna som vill ha till en förändring till varje pris.
Dels de äldre, som gamla profiler med Tommy Engstrand, Lars-Gunnar Björklund, Åke Wilhelmsson med flera, som utåt och offentligt opponerat sig mot kritiken mot Lundquist och ser honom som en nära och personlig vän.

Finns det två läger, de äldre mot de yngre som du ser det? - Riktigt så kan man inte hårddra det. Visst, det finns yngre supportrar som ser till att Djurgården inte har levt upp till de uttalanden som har gjorts de senaste åren, inte minst från Bosse Lundquist att klubben ska vinna allt den ställer upp i - allt från Allsvenskan till Royal League och att gå vidare till Champions Leagues gruppspel. När det inte har infriats har det kommit kritik. Sedan finns det ju de som ser till vad som har hänt under Bosses 10 år vid rodret och alla framgångar som varit under hans tid. Men att påstå att alla yngre än missnöjda är att uttrycka det fel.

2008 har varit ett mycket turbulent år för alla inblandade i Djurgården.
Sportsliga uteblivna framgångar, kritik mot tränarstaben och mot ledningen i övrigt och framförallt kritik mot klubbens säkerhetsarbete.
2009 hoppas Öhrman blir lugnare. - Det har varit jättemånga möten och samtal under de senaste två månaderna. Men nu får vi ge det här en chans och klubben måste få lite arbetsro. Vi måste återfå stabilitet i föreningen och inte minst måste föreningen rikta in sig på publikservice. Det ska vara roligt att gå på fotboll på Stadion ur publik synvinkel. Det är det inte idag och då talar jag inte om sportsliga orsaker.

Mats Jonsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-28 kl 15:20
Annons
Annons
Annons