Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jättesuccé direkt för Thorvaldsson

Ett mål och två assist. Gunnar Heidar Thorvaldsson fick en smakstart på sitt provspel med Norrköping - i gårdagens 5-0-seger mot Mallorca B. Och Peking-tränaren Janne Andersson ser positivt på en fortsättning med islänningen.

- Han stannar i morgon (läs i dag) i alla fall, säger en skämtsam Janne Andersson till Folkbladet om Thorvaldsson.

- Vi ska utvärdera det hela efter den här veckan, men det han har visat hittills har sett bra ut.

I en intervju med FotbollDirekt nyligen hävdade Janne Andersson att Thorvaldsson hade utvecklats under sin tid utomlands, men lade till att han behövde se sin gamle HBK-adept i match för att göra en ordentlig bedömning. Igår fick han besked.

Thorvaldsson fick chansen direkt mot Mallorcas B-lag. Den forne allsvenska skyttekungen visade omgående kvaliteter. Efter sex minuter frispelade han Imad Khalili till 1-0. Bara en minut senare spelade Thorvaldsson in bollen till Marcus Falk-Olander, som enkelt kunde tåa in tvåan.

Med 20 minuter kvar kunde Thorvaldsson öppna egna målkontot när han var först på ett inlägg från Martin Smedberg-Dalence. Islänningen tryckte in bollen i bortre hörnet.

- Om bollen kommer in i det området så gör jag mål. Det är inget snack, säger en självsäker Thorvaldsson till NT efter matchen.

Norrköping ska använda Mallorca-lägret till att utvärdera om de ska gå vidare med Thorvaldsson. Men efter igår ser det förstås ljust ut för 28-åringen. Janne Andersson utvecklar sitt resonemang om Thorvaldssons kvaliteter:

- Bra. Han är bra. Det jag tycker att han har utvecklat är kombinationsspelet. Han är tekniskt bättre och sätter in bollar till medspelare på ett bra sätt. Målet som han gjorde här kan han göra i allsvenskan också för han är så jäkla duktig på att ta sig in i rätt yta.
 
De övriga Norrköpingsmålen gjordes av Shpetim Hasani och Armin Tankovic.
Nästa match för Norrköping på lägret blir på måndag eftermiddag, motståndaren är dock ännu inte klar.

 

Publicerad 2011-03-10 kl 12:07
Annons
Annons
Annons