Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jättesuccé för Gais provspelare - hattrick på sju minuter

Gais vann mot J-Södra med 3-1. Men resultatet kommer i skuggan av en viss provspelares insats. Mehdi Ben Dhifallah gjorde alla Gais tre mål och är nu nära ett kontrakt med göteborgsklubben.

Någon form av rekord i lyckat provspel kan ha slagits när Gais mötte J-Södra på lördagen.
27-årige tunisiern Mehdi Ben Dhifallah - även kallad Big Ben - fick chansen från start i Gais anfall.
Och den storvuxne anfallaren tog den. Med tre mål under loppet av sju minuter (!), vände Ben Dhifallah ett 0-1-underläge för Gais. Mot superettan-motstånd förvisso, men det bekymrar Gais-tränaren Alexander Axén föga efter matchen:  

- Helt ärligt bryr jag mig inte om vilket lag vi mötte, det kunde varit vilket som helst. Vad jag ville se var de saker vi behöver, en stark boxspelare, bra på huvudet, som är där när bollarna kommer in, säger Axén till sportsday.se och sammanfattar de tre målen koncist:

- Klassmål allihopa.

Två av målen kom på nick medan det tredje var en tung halvvolley. Särskilt imponerande kanske att Ben Dhifallah landade i Sverige drygt ett halvt dygn innan matchen skulle spelas. Och nu är möjligheterna till en fortsättning med Gais stora för anfallaren. 

- Det lutar åt att han följer med oss på träningslägret (i Portugal med start onsdag).

Gais testade också nordirländske mittfältaren Patrick McLaughlin, men där får träningar under måndag och tisdag avgöra om en fortsättning. 

- Han var bra med bollen, lite försiktig, betygsätter Axén.

Gais-tränaren var annars nöjd med försvarsspelet, som var huvudfokus efter 0-5 mot Stabaek senast. Efter ett tidigt insläppt mål fick Gais ordning på spelet. Sedan kom jättebonusen: Ben Dhifallas hattrick.

 

Publicerad 2011-03-05 kl 18:07
Annons
Annons
Annons