POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jättetalang till Elfsborg: "Ska ta en plats"

Talangen Elmin Kurbegovic är tillbaka i Elfsborg efter låneäventyret i italienska Novara. Som en bättre och mer bestämd spelare ska han ta en plats i Boråsklubben.

- Min målsättning är klar, med tiden ska jag ta en plats i Elfsborg, säger Elmin Kurbegovic, 23, till FotbollDirekt.se.

- Men när man kommer tillbaka, som jag nyss gjort, är det så klart inte lätt att ta en plats direkt. Men med tiden så...

Elmin Kurbegovic debuterade i allsvenskan 2008 och spåddes snabbt en ljus framtid. Men med tiden så fick mittfältaren allt mindre speltid, något han inte var nöjd med och just den knappa speltiden var den främsta anledningen till att han förra sommaren valde att lånas ut till Lega Pro-klubben Novara i Italien.
En resa, som trots en hel del skadebekymmer, han inte skulle vilja ha ogjord.

- Det var ett riktigt kul äventyr. Fotbollsmässigt är Novara ett duktigt lag. Vi vann vår serie och gick upp i Serie B.

- Tiden i Italien har varit bra för min personliga utveckling. Tyvärr var jag skadad i fyra månader på grund av en avsliten muskel. Men när jag spelade gick det bra för mig, det blev runt 12 matcher totalt.

Det gick till och med så bra för Kurbegovic att Novara ville köpa loss honom när låneavtalet löpt ut.

-  Ja, så var det. Tränarna var väldigt nöjda med mig och de ville köpa loss mig - för att sen låna ut mig till någon annan italiensk klubb. Men det kändes inte helt rätt, det kändes bättre att återvända till Elfsborg och försöka ta en plats i allsvenskan.

Du lämnade Elfsborg för att du inte var nöjd med speltiden. Nu är du tillbaka, tror du att du kommer få mer speltid den här gången?

- Jag har inte pratat med Magnus (Haglund) om det. Men jag känner att fotbollen stämmer bättre och bättre för mig och så har jag växt som person under min tid i Novara.

- Att jag inte fick spela så mycket i Elfsborg tidigare berodde nog inte på det fotbollsmässiga, utan mer på det personliga planet - nu har jag lärt mig att ta för mig mer, blivit mer erfaren. Det leder förhoppningsvis till mer speltid.

Christian Hildén

Publicerad 2010-06-27 kl 16:49
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå