Jawo avgjorde svängig match: Börjar väldigt dåligt

Det svängde friskt. Gefle mot Brommapojkarna var matchen som inte följde någon som helst logik.
-Vi är jätteglada för den här segern, matchen kändes helt öppen i andra halvlek, sade hemmatränaren Pelle Olsson som till slut fick se sitt Gefle få sista ordet och vinna med 3-2.

När det ena laget tycktes ha kopplat greppet - då gjorde motståndarna mål.
5 039 åskådare i solskenet på Strömvallen fick uppleva en match man aldrig blev riktigt klok på. Det blev fem mål - och det fanns lägen för mer. Och det kunde egentligen ha slutat hur som helst.

Stark BP-start

BP inledde klart bäst. Jon Persson gjorde 1-0 på straff efter fyra minuter och med ett fyndigt, snabbt och rappt passningsspel skapade gästerna oro i det annars så försvarsstarka Gefle.

-Vi börjar väldigt dåligt och kunde ha legat under med mer än en 1-0. BP var bättre än jag hade förväntat mig och gjorde det svårt för oss, konstaterade Gefles anfallare Amadou Jawo.

Det var han som till slut blev matchvinnare med sitt tredje mål för säsongen - men innan dess hade initiativet hunnit svänga fram och tillbaka - både en, två och tre gånger...

För när ett 2-0-mål för BP hängde i luften i inledningen var det Yussif Chibsah som kvitterade för hemmalaget efter 17 minuter.

Hasse Berggren gjorde 2-1 för Gefle strax före paus och hemmalaget gick ut och tog kommandot i början av andra halvlek - då utnyttjade BP ett försvarsmisstag och Philip Haglund rullade in 2-2.

Stärkta av målet tog BP över. Olof Guterstam tog ned en långboll och hade inte en försvarande fot dykt upp i sista stund hade BP mycket väl kunnat fått med sig tre poäng hem.

Jawo avgjorde

-Efter 2-2 tycker jag det lutar över till vår fördel, men så slarvar vi och straffas direkt av en skicklig motståndare. Det går inte att uppföra sig som vi gör vid deras segermål om man vill vinna en sån här match, menade BP:s tränare Kim Berggstrand.

Hans BP tappade boll på mitten. Amadou Jawo spelade ut till Jonas Lantto på kanten och tog själv löpningen mot första stolpen. Bollen kom perfekt och avslutat var högklassigt.

-Riktigt skönt, sade Jawo själv efteråt.