Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jawo jagas av Helsingborg och Djurgården

Trots skralt med speltid - Amadou Jawo är fortsatt het på transfermarknaden. Idag avslöjas att både Helsingborg och Djurgården har kontaktat Elfsborg om Jawo.

- Jag kan bekräfta att det finns klubbar som varit i kontakt med Elfsborg om Amadou nyligen. Sedan vilka klubbar det är, det tänker jag inte kommentera, säger Jawos agent Jonas Svensson till FotbollDirekt.se.

Amadou Jawos situation i Elfsborg ser alltmer ohållbar ut. Anfallaren har på drygt två säsonger hos de gulsvarta inte kommit upp i mer än 16 allsvenska matcher från start - i år bara två starter. Och Jawo själv är öppen med att han vill lämna om inte speltiden ökar.  

Och intresset är stort för den bänkade forwarden. idag kan FotbollDirekt avslöja att såväl serieledande Helsingborg som Djurgården vill ha Jawo.

- Det är samma visa som alltid, du får inga kommentarer ifrån mig, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se angående intresset för Jawo.  

Men enligt FotbollDirekts källor har Elfsborg alltså tagit emot konkreta förfrågningar från bägge klubbarna - hittills har dock Boråsklubben sagt nej till både Helsingborg och Djurgården.  

- Jag vill inte kommentera enskilda klubbar eller om vi har nobbat bud eller inte, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att vi får förfrågningar om spelare nu när transferfönstret har öppnat. Vi har en bred och stark trupp, och klubbar är alltid intresserade av bra spelare som inte får speltid.  

Andreasson har förståelse för Jawos situation, men slår fast att klubbens bästa går först. Elfsborg värvade Jawo 2009 för en miljonsumma och 26-åringen har kontrakt ända till sommaren 2014. Om Djurgården eller Helsingborg ska värva så kommer det kosta.

- Vi vill behålla alla bra spelare och ha en så bred och stark trupp som möjligt. Men vi stänger inga dörrar. Blir det bra för alla parter så är det klart att vi kan tänka oss att sälja, säger Stefan Andreasson.

FotbollDirekt har försökt nå Magnus Pehrsson utan resultat, men tidigare har Djurgårdens manager bekräftat intresset för Jawo:

- Egentligen har jag ingen anledning att kommentera något. Men visst, självklart vet vi om hans situation och Djurgården följer hans situation i Elfsborg.

Publicerad 2011-08-04 kl 13:56
Annons
Annons
Annons